Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai pirmą kartą buvo iškepti Persijoje, kur jie labiau priminė duonos trupinius nei šiuolaikinius saldumynus. Tačiau VII a. tai buvo gana geras užkandis daugeliui žmonių. Reikalas tas, kad persų duona kelyje greitai sustingdavo. Reikėjo išrasti gerą alternatyvą dideliems plokštainiams. Taigi jie sukūrė miniatiūrinius sausainius, kurie vėliau buvo puošiami ir paverčiami desertais
. Pamažu sausainiai atkeliavo į Europą, kur šis produktas išpopuliarėjo. Sausainiai buvo naudojami užkandžiaujant šampanu baliuose, iš jų buvo gaminamas alus. Vėliau konditeriai visame pasaulyje pradėjo kurti savo autorines sausainių rūšis.
Išsikepkime klasikinį sausainį su džemu
.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 250 g;
- cukraus pudros – 1 valgomasis šaukštas;
- Vanilinio cukraus – ½ šaukštelio;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Druska – 1/4 šaukštelio;
- Sviestas – 120 g;
- grietinė – 100 g.
Sausainių su uogiene paruošimas:
Sumaišykite miltus su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir druska. Sviestą išsukite su grietinėle ir rankomis arba mentele sutrinkite į trupinius
. Į trupinius suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite. Į trupinius įmaišykite grietinę ir iš tešlos suformuokite rutulį.
Tešlą iškočiokite į stačiakampį plonu sluoksniu ir padalykite į 4-5 cm storio juosteles
. Kiekvienos juostelės viduryje dėkite uogienės.
Uždenkite uogienę tešlos viduje ir formuokite cilindrus su įdaru.
Įdarytas juosteles supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Iškepusius sausainius apvoliokite cukraus pudroje. Gausite skanius sausainius su uogiene viduje.
