Pyragas su uogiene yra klasikinis kepinys, daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. Kvapnus, švelnus ir saldus, jis įkūnija namų jaukumą ir šiltas šeimos tradicijas. Toks pyragas gali būti gaminamas iš įvairių rūšių tešlos – smėlinės, mielinės ar biskvitinės, o įdarui naudojama bet kokia uogienė: braškių, vyšnių, abrikosų ar serbentų. Pyragas
su uogiene yra paprastas ir nebrangus skanėstas, kurį lengva paruošti net ir be sudėtingų ingredientų. Jis tinka arbatos vakarėliui, šventiniam stalui arba tiesiog kaip būdas panaudoti naminę uogienę.
Kiekviena šeima turi savo patikrintą receptą, perduodamą iš kartos į kartą.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: miltai – 400 g;
- sviestas – 180 g;
- cukrus – 100 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis.
Pyrago su uogiene paruošimas:
Sviestą įtrinti į miltus, supilti kepimo miltelius ir išmaišyti, viską sumalti į trupinius. Kiaušinį sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įpilti
grietinės, užminkyti minkštą ir elastingą tešlą, gabalėlį padalyti į dvi dalis, viena turi būti mažesnė už kitą. Mažesnę dalį reikia įdėti į šaldiklį celofane
. Didesnę tešlos dalį sudėti ant pergamento ir iškočioti į kepimo skardos dydžio sluoksnį. Tešlos sluoksnį patepkite džemu, ant kepimo skardos dėkite pergamento sluoksnį
ir ant džemo užšaldytą tešlos dalį sutarkuokite konditerine tarka.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Gaunasi gardžiai kvepiantis ir paprastas pyragas su uogiene. Šis receptas tinka norint surengti namų arbatos vakarėlį su pyragu.