Sekite mus Facebook'e!
Salotos visada buvo paprastas ir žmonėms prieinamas patiekalas. Nuo senovės salotas gamino tiesiog visi – nuo sportininkų iki elgetų. Tiesa ta, kad senovės salotos buvo kuo mažiau biudžetinės. Tiesiogine prasme tokiose salotose buvo galima rasti tik žalumynų ir svogūnų
. Turtingi žmonės į salotas dėdavo druskos. Šis ingredientas buvo ypač brangus, nes patiekalams suteikdavo skonio
. Palaipsniui salotos iš biudžetinių salotų tapo brangios. XV-XVI a. į patiekalus pradėta dėti kitų daržovių, vaisių, grybų. Pamažu virėjai į salotas ėmė dėti mėsos ir žuvies
. Pagaminkime šiuolaikines lengvas salotas „Kapitono šeimininkė”,
Salotų „Kapitono meilužė” ingredientai:
- salotos „Iceberg” – 200 g;
- agurkų – vnt;
- virti kiaušiniai – 3 vnt;
- konservuoto tuno – 180 g;
- raudonasis svogūnas – ½ vnt;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- majonezo – 2 šaukštai;
- krapų – ryšulėlis;
- druskos – žiupsnelis.
Salotų „Kapitono meilužė” paruošimas:
Salotų lapus smulkiai suplėšykite ir išdėliokite gilioje lėkštėje. Agurką supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į salotas
. Raudonąjį svogūną ir virtus kiaušinius smulkiai supjaustykite ir sudėkite prie salotų lapų bei agurkų.
Nusausinkite
skysčio perteklių iš po konservuoto tuno ir sudėkite jį į salotas
. Sumaišykite majonezą ir grietinę, susmulkinkite krapus ir išmaišykite.
Salotas užpilkite padažu, pasūdykite ir išmaišykite.
Gausite lengvas dietines salotas „Kapitono šeimininkė”. Geras būdas paįvairinti šventinį stalą nauju patiekalu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
