Sekite mus Facebook'e!
Cukinijos puikiai tinka įvairiems patiekalams gaminti. Ypač laukiamos orkaitėje keptos daržovės, nes patiekalas išsaugo naudingąsias savybes ir šviežumą, pasidaro su traškia plutele ir lengvomis, pikantiškomis natomis.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 3 vnt;
- česnakinės druskos, prieskoninių žolelių ir prieskonių pagal skonį;
- augalinio aliejaus, 2 valg;
- džiūvėsėlių ir sūrio, po 2 valgomuosius šaukštus;
- žaliasis svogūnas, krapai.
Kepimo procesas
Rinkitės jaunas cukinijas, tokios skanesnės.
Supjaustykite batonėliais
.

Kepimo formą išklokite pergamentu ir viena eile išdėliokite
cukinijas. Cukinijas pabarstykite druska, paprika, aromatinėmis žolelėmis, prieskoniais ir kt.

Visus batonėlius ištepkite augaliniu aliejumi
. Pabarstymui sumaišykite džiūvėsėlius su smulkiai tarkuotu sūriu. Berkite bet kokį sūrį pagal savo skonį, galite naudoti parmezaną.
Gerai apibarstykite cukinijas
.

Patarimas: pabarstykite pagal savo skonį, kuo daugiau, tuo skaniau gaunasi.
Kepkite apie 20 minučių 200 laipsnių C temperatūroje
. Patiekdami apibarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais ir žolelėmis, taip pat galite įdėti smulkiai pjaustyto česnako.

Šį keptą patiekalą labai skanu patiekti su pikantiškais padažais, kurių pagrindą sudaro grietinė arba naminis majonezas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


