Kepta žuvis – vienas mėgstamiausių mano vyro patiekalų. O į mano argumentus, kad šis patiekalas nelabai sveikas, jis praktiškai nereaguoja. Taigi aš gaminu. Tiesa, šis procesas teikia mažai malonumo. Visoje virtuvėje besitaškantis keptas aliejus užtrunka ilgiau, kad nušveistų paviršius, nei suvalgyti pačią žuvį. Todėl ir susimąsčiau, kaip iškepti žuvį be aliejaus pertekliaus ir riebių purslų.
Patarimo kreipiausi į draugę, kuri savo šeimai dažnai gamina keptą žuvį. Tuo pačiu metu jos virtuvės švara visada stebina. Pasirodo, draugė naudoja metodą, kurį ji šnipinėjo kelionės į Japoniją metu. Šeimininkės ten žuvį kepa visai be aliejaus, o skonis puikus. Taip pat bandžiau kepti žuvį ir dabar naudoju tik ją.
Kaip japonišku būdu kepti žuvį be aliejaus
Pagrindinė žuvies kepimo paslaptis yra pergamentinis popierius. Ar žinote, kad pergamentas jau turi savo aliejaus impregnavimą? Tai leidžia lengvai virti net nenaudojant papildomų riebalų. Pasirodo, žuvį galima kepti ir ant pergamento. Tuo pačiu apsaugosite savo virtuvę nuo dūmų, kurie išsiskiria deginant aliejų. Tai reiškia, kad iškepus žuvį virtuvės nebereikės vėdinti.
Kaip kepti žuvį ant pergamento
Ingredientai
1 kg žuvies
2 valg. l. miltų
30 g sviesto (nebūtina)
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
prieskoniai pagal skonį
Pasiruošimas
- Paimkite žuvį, kurią planuojate kepti. Taip gaminti tinka ir riebios žuvies veislės, ir dietiškesnės. Gerai nuplaukite, nulupkite ir, jei reikia, supjaustykite gabalėliais.
- Dabar žuvį reikia pasūdyti, pabarstyti pipirais ir pabarstyti mėgstamais prieskoniais. Žuvies gabaliukus galite iš anksto pamarinuoti sojos padaže. Gatavas patiekalas bus aromatingesnis ir sultingesnis .
- Po to kiekvieną gabalėlį reikia apvolioti miltuose. Beje, tokiu kepimo būdu žuvį galima tik šiek tiek pabarstyti miltais. Kartais net miltus pakeičiau krakmolu. Tada gabalėliai po kepimo išlieka tankesni ir netrupa .
- Dabar atėjo laikas kepti žuvį. Paimkite didelę keptuvę ir įkaitinkite. Atkreipkite dėmesį, kad į keptuvę aliejaus pilti nereikia. Kai keptuvė įkaista, išklokite ją pergamento gabalėliu. Keptuvės dugnas turi būti visiškai uždengtas.
- Tada ant pergamento išdėliokite žuvies gabalėlius ir kepkite iš abiejų pusių kaip įprasta.
- Kad žuvis būtų minkštesnė, galite naudoti sviestą. Įdėję žuvį į keptuvę palaukite 2-3 minutes, kol ji apskrus. Šiuo metu sviestą supjaustykite mažais gabalėliais ir padėkite tarp žuvies. Tada toliau kepkite žuvį kaip įprasta.
- Ant pergamento virta žuvis nėra riebi, sultinga ir minkšta. Galima patiekti su garnyru ar salotomis arba apšlakstyti citrinos sultimis. Gero apetito!
Dabar jūs žinote, kaip kepti žuvį be aliejaus, dūmų ir riebių purslų.