Sekite mus Facebook'e!
Įdaryti pipirai – daugelyje pasaulio šalių žinomas ir mėgstamas patiekalas. Tai saldžioji paprika arba kita saldžioji paprika, įdaryta įvairiais ingredientais: mėsa, ryžiais, daržovėmis, grybais ir kitais produktais.
Įdarytos paprikos turi turtingą istoriją ir yra įvairių tautų kulinarinių tradicijų dalis. Jų receptūra gali skirtis priklausomai nuo regiono ir virėjo pageidavimų. Tačiau vienas dalykas išlieka bendras – nepakartojamas šio patiekalo skonis ir aromatas.
Ingredientai: – Kepti bulvių kumpiai su spirgučiais, kurių sudėtyje yra daugiau nei 2,5 kg cukraus:
- Kiaulienos faršas – 1,5 kg;
- ryžiai – 80 g;
- Svogūnas – 3 vnt;
- Druska – šaukštelis;
- Saldžioji paprika – 1,2 kg;
- Morkos – 1 vnt;
- Pomidorai – 2 vnt;
- Bulvės – 1 kg;
- lauro lapai – 4 vnt.
Įdarytų paprikų paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną, pakepinkite jį keptuvėje, kol suminkštės.
Pakepintus svogūnus
ir ryžius
sumaišykite su malta mėsa, išmaišykite. Likusius svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite stambia tarka, išskobkite
paprikų
vidų per viršų.
Į paprikas sudėkite maltą mėsą ir ryžius
.
Puode su augaliniu aliejumi pakepinkite likusius svogūnus ir morkas, sudėkite iš anksto supjaustytą pomidorą.
Į puodą su keptuve sudėkite įdarytas paprikas
.
Daržoves ir įdarytas paprikas užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir lauro lapą. Po dangčiu virkite įdarytas paprikas ir bulves, kol suminkštės.

Gaunasi puikios įdarytos paprikos su bulvių garnyru. Patiekalas paruošiamas gana greitai, o juo galima pamaitinti didelę šeimą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


