Sekite mus Facebook'e!
Daržovių apkepai – skanus, paprastas ir sveikas patiekalas, jau seniai populiarus namų virtuvėje. Dėl subtilaus skonio, minkštos tekstūros ir paprasto paruošimo jie puikiai tinka ir šeimos vakarienei, ir lengvam užkandžiui.
Cukinijos kartu su kitomis daržovėmis, prieskoniais ir kiaušiniu suformuoja orinę tešlą, kuri kepama virsta rausvais, apetitą žadinančiais plokščiais paplotėliais
.
Tokias bulvytes galima patiekti su grietine, jogurtu, padažais arba tiesiog kaip garnyrą – jos visada patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams savo sodriu daržovių skoniu.
Papasakosime, kaip pasigaminti daržovių bulvytes su cukinija
.
Ingredients:
- Sudedamosios dalys: cukinija – 1 vnt;
- Druska – ½ vnt;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- maltų juodųjų pipirų;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- krapai – saujelė;
- Miltai – 2 šaukštai.
Daržovių paplotėlių paruošimas:
Įtrinkite cukiniją stambia tarka, pasūdykite ir palikite 10 min. Tuo pačiu metu sutarkuokite morkas, svogūnus ir krapus
. Cukiniją nuspauskite, pašalinkite skysčio perteklių, sumaišykite su svogūnais, morkomis ir krapais. Į mišinį įmuškite kiaušinį, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, miltais, užminkykite tešlą.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, išdėliokite nedideles tortilijas
.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
Gausite minkštus ir skanius cukinijų paplotėlius. Šį patiekalą rekomenduojama patiekti šiltą, su grietine.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
