Sekite mus Facebook'e!
Kopūstų sūdymas yra vienas iš konservavimo būdų, leidžiančių ilgai išsaugoti produktą.
Sūdymo metu vyksta pieno rūgšties fermentacija, kurios metu susidaro pieno rūgštis. Ji yra natūralus konservantas ir apsaugo kopūstus nuo gedimo. Dėl to kopūstus galima laikyti kelis mėnesius.
Be to,
marinuoti
kopūstai įgauna naujų skonių. Jie tampa rūgštesni ir aromatingesni, todėl puikiai tinka įvairiems patiekalams gardinti. Be to
, marinavimas leidžia išsaugoti visas naudingąsias kopūstų savybes. Marinuokime jaunus kopūstus.
Sudedamosios dalys: 1:
- kopūstai: ankstyvieji kopūstai – vnt;
- česnakų – 1 galvutė;
- burokėlis – 1 vnt;
- krapai – ryšulėlis krapų;
- juodųjų pipirų – 20 žirnelių;
- lauro lapai – 3 vnt;
- vandens – litras;
- druskos – 40 g.
Sūdytų kopūstų paruošimas:
Iš kopūstų pašalinkite viršutinius lapus, pašalinkite kauliukus. Padalykite kopūstus į 4 dalis, stenkitės į kiekvieną dalį paskirstyti likusias kauliukus.
Kopūstus sudėkite į sūdymui skirtą stiklainį
.
Nuluptus burokėlius supjaustykite nedidelėmis plokštelėmis, sudėkite prie krapų stiklainio dugne
. Česnaką supjaustykite mažomis skiltelėmis, sudėkite į stiklainį kartu su juodaisiais pipirais ir lauro lapu. Į stiklainį dedame kopūstų gabalėlius, suformuojame krapų, juodųjų pipirų, burokėlių ir česnakų sluoksnius.
stiklainio viršų taip pat uždengiame krapais, juodaisiais pipirais ir česnakais
.
Kruopščiai užkemšame visus stiklainyje esančius produktus.
Sumaišykite druską ir vandenį, supilkite į stiklainį iki gerklės. Uždenkite kopūstus dangteliu ir palikite marinuotis.
Kopūstus rauginkite 5 dienas, nepamiršdami kartkartėmis nuleisti dujų.
Marinuoti kopūstai būna skanūs ir traškūs.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
