Sekite mus Facebook'e!
Kasmet gėlių parduotuvių vis daugėja, o jums tereikia kelių gražiausių ir šviežiausių rožių iš milijono.
Pirmiausia apžiūrėkite rožių lapus: jie turi būti blizgantys, nesudžiūvę ir be nuvytusių šakelių
.
Antra, atidžiai apžiūrėkite vadinamuosius rožės marškinėlius – pirmuosius žiedlapius, kurie saugo vidinius žiedlapius nuo išorinės aplinkos. Jie būna gana šiurkštūs. Jei pardavėjai jų nenuplėšė, tai rodo, kad gėlė šviežiai nuskinta
. Svarbiausias požymis, pagal kurį šviežios rožės skiriasi nuo pasenusių prekių, yra išdžiūvę žiedlapių kraštai. Tačiau pardavėjai rado būdą, kaip paslėpti šį trūkumą – krašteliai padengiami blizgučiais, ir tada ne tai, kad rožė parduodama už šviežios kainą, o kartais ją viršija, nes toks sumanymas yra puokštės puošybos elementas. Taigi prieš pirkdami gėlių kompoziciją, gerai pagalvokite, kas geriau – vienos dienos žiedlapių blizgesys ar kelias dienas natūraliai kvepiančios nenuvystančios rožės..
. Nusipirkote, arba jums buvo padovanota gražių rožių puokštė
.
Kyla klausimas – kaip išsaugoti grožį ilgą laiką? Į vazą reikėtų įpilti šalto vandens, įberti aspirino. Naktį puokštę galite įdėti į atvėsintą vonią (šalta vieta palankiai veikia gėlių ilgaamžiškumą). Nepatariu puokštės dėti į karštą patalpą, šaltą kambarį ar dūminę patalpą. Tačiau atminkite: gėlės negali gyventi be saulės šviesos: pastatykite vazą į apšviestą vietą, bet ne kaitrios saulės kryptimi.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
