Sekite mus Facebook'e!
Sviesto kainos šoktelėjo aukštyn, bet jo pirkti nebereikia; jį lengviau pasigaminti namuose. Juolab kad receptas paruošiamas mažiau nei 10 minučių, o produkto riebumas siekia mažiausiai 82 %.

Sudedamosios dalys:
grietinėlė, kurios riebumas ne mažesnis kaip 33 % – 500 ml
druskos – pagal skonį (nebūtina)
ledinis vanduo – skalavimui
Paruošimas:
Grietinėlę ir gilų dubenį atvėsinkite šaldytuve. Kai grietinėlė atvės, supilkite ją į dubenį ir plakite mikseriu vidutiniu greičiu. Iš pradžių mišinys sutirštės kaip plakta grietinėlė, o tada pradės atsiskirti: plakant toliau, skystis atsiskirs, o riebalų dalelės sudarys mažus gumulėlius.

Palaipsniui mišinys pagels ir sulips į minkštą sviestą. Nusausinkite likusį skystį iš dubens – tai pasukos, kurias galima naudoti kepiniams arba marinatams. Suformuotą sviestą nuplaukite: įpilkite šalto vandens ir rankomis išminkykite sviestą, tada nusausinkite.

Kartokite šį procesą 2–3 kartus, kol tekantis vanduo taps skaidrus – taip pašalinsite likusius pasukų miltus ir pailginsite sviesto galiojimo laiką. Jei norite sūdyto sviesto, įberkite druskos paskutiniame etape ir išmaišykite. Tada suformuokite sviestą į bloką arba rutulį ir laikykite šaldytuve sandariame inde.

Paruoštas aliejus šaldytuve išliks šviežias apie dvi savaites, o jei turite didelį kiekį, galite jį užšaldyti. Taip pat galite pabandyti į aliejų įdėti šviežių žolelių, česnako ar citrinos žievelės, kad suteiktumėte jam papildomo skonio.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

