Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pasigaminti sviesto namuose per mažiau nei 10 minučių: 82 % riebalų

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sviesto kainos šoktelėjo aukštyn, bet jo pirkti nebereikia; jį lengviau pasigaminti namuose. Juolab kad receptas paruošiamas mažiau nei 10 minučių, o produkto riebumas siekia mažiausiai 82 %.

Sudedamosios dalys:

grietinėlė, kurios riebumas ne mažesnis kaip 33 % – 500 ml
druskos – pagal skonį (nebūtina)
ledinis vanduo – skalavimui

Paruošimas:

Grietinėlę ir gilų dubenį atvėsinkite šaldytuve. Kai grietinėlė atvės, supilkite ją į dubenį ir plakite mikseriu vidutiniu greičiu. Iš pradžių mišinys sutirštės kaip plakta grietinėlė, o tada pradės atsiskirti: plakant toliau, skystis atsiskirs, o riebalų dalelės sudarys mažus gumulėlius.

Palaipsniui mišinys pagels ir sulips į minkštą sviestą. Nusausinkite likusį skystį iš dubens – tai pasukos, kurias galima naudoti kepiniams arba marinatams. Suformuotą sviestą nuplaukite: įpilkite šalto vandens ir rankomis išminkykite sviestą, tada nusausinkite.

Kartokite šį procesą 2–3 kartus, kol tekantis vanduo taps skaidrus – taip pašalinsite likusius pasukų miltus ir pailginsite sviesto galiojimo laiką. Jei norite sūdyto sviesto, įberkite druskos paskutiniame etape ir išmaišykite. Tada suformuokite sviestą į bloką arba rutulį ir laikykite šaldytuve sandariame inde.

Rekomenduojame:  Puikus česnakinių bulvių receptas! Tikrai šedevras ir skanus patiekalas!

Paruoštas aliejus šaldytuve išliks šviežias apie dvi savaites, o jei turite didelį kiekį, galite jį užšaldyti. Taip pat galite pabandyti į aliejų įdėti šviežių žolelių, česnako ar citrinos žievelės, kad suteiktumėte jam papildomo skonio.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.