Sekite mus Facebook'e!
Okroshka istorija siekia nacionalinės rusų virtuvės laikus. Pirmą kartą šis patiekalas paminėtas XVIII a., nors panašių receptų rasta ir anksčiau.
Iš pradžių okroška buvo gaminama iš smulkiai supjaustytų daržovių, pavyzdžiui, ropių ir bruknių, bei žalumynų, ir užpilama specialiu padažu, kurio pagrindą sudaro rūgpienis ir grietinė. Laikui bėgant receptas keitėsi ir buvo papildytas naujais ingredientais
. Į okroškos sudėtį buvo įtraukta virtos mėsos arba žuvies, virtų kiaušinių, šviežių agurkų ir kitų produktų.
Šiandien yra daugybė okroškos receptų, kurie skiriasi ingredientų rinkiniu ir paruošimo būdu.
Sudedamosios dalys: – mėsa ir mėsos produktai:
- Duonos kvas – 1,3 litro;
- Virtos bulvės – 2 vnt;
- kumpio – 200 g;
- Agurkai – 2 vnt;
- ridikėliai – 100 g;
- Virti kiaušiniai – 2 vnt;
- žali svogūnai – 30 g;
- krapų žalumynai – 15 g;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- Garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – ⅓ šaukštelio.
Okroshka paruošimas:
Supjaustykite žaliąjį svogūną ir krapus, pasūdykite ir supilkite į dubenį, skirtą okroškai.
Padažui grietinę sumaišykite su garstyčiomis, virto kiaušinio tryniu ir išmaišykite. Virtas bulves, kumpį, agurkus, virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais.
Visus supjaustytus ingredientus sudedame į lėkštę prie išspaustų žalumynų ir užpilame rūgpieniu. Okrošką užpilame paruoštu padažu, pasūdome ir išmaišome.
Paliekame okrošką porai valandų šaldytuve, tada patiekiame. Okrošką galite papildomai pagardinti grietine.
