Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pasigaminti 2 kartus sultingesnius ir aromatingesnius koldūnus: metodas, apie kurį tyli net patyrusios šeimininkės

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Koldūnai – tai maži mėsos įdaro gabalėliai, suvynioti į ploną tešlą. Jie paprastai verdami įmetant į verdantį vandenį arba sultinį

. Koldūnai patrauklūs tuo, kad yra maistingi ir gali prisitaikyti prie įvairių skonių.

Manoma, kad į Rusiją koldūnai atkeliavo iš Sibiro

.

Savo ruožtu Sibiro gyventojai receptą galėjo perimti iš kinų, garsėjančių į koldūnus panašiais jiaozi. Ilgainiui pelėnai įsitvirtino Rusijos virtuvėje ir paplito visoje šalyje.

Įdomu tai, kad anksčiau pelėnų gamyba dažnai būdavo šeimos užsiėmimas. Jie buvo formuojami dideliais kiekiais, užšaldomi ir vežami į keliones. Dėl to koldūnai buvo laikomi patogiu maistu keliaujant. Šiais laikais koldūnų įdarų būna įvairių: ne tik mėsos, bet ir žuvies, daržovių ir net sūrio.

Sudedamosios dalys:

  • malta mėsa;
  • svogūnai;
  • džiovintų svogūnų – 2 šaukšteliai;
  • druskos – žiupsnelis;
  • maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • sviestas.

Kad koldūnai būtų skanesni, laikykitės šių paprastų taisyklių

  1. Kad koldūnai būtų ypatingo skonio, į faršą sutarkuokite svogūną, įdėkite džiovintų česnakų, druskos ir juodųjų pipirų, išmaišykite.
  2. Labai svarbus dalykas – faršą reikia ne tik sumaišyti, bet ir gerai išsukti.
  3. Geriau imti sumaišytą faršą, tai taip pat gali turėti įtakos skoniui.
  4. Paprastai galima įpilti ledinio vandens, kad mėsa būtų sultingesnė, tačiau su sviestu ji dar skanesnė.
  5. Supjaustykite sviestą mažais gabalėliais ir užšaldykite.
  6. Paskirstykite faršą į tešlą, į kiekvieną faršą įdėdami po gabalėlį sviesto.
  7. Uždenkite maltinukus sviestu, virkite, kol išvirs.
Rekomenduojame:  Vasarą galima gaminti salotas su krabų lazdelėmis. Jos tokios geros, kad gaminu jas septynis kartus per savaitę.

Как сделать пельмени в 2 раза сочнее и ароматнее: техника, о которой молчат даже опытные хозяйки

Gausite sultingus skanius naminius koldūnus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *