Sekite mus Facebook'e!
Net iš kiečiausio jautienos gabalo galima pagaminti švelnų patiekalą, kuris bus toks pat skanus kaip brangi nugarinė. Svarbiausia žinoti mažą kulinarinę gudrybę, kurią aktyviai naudoja Turkijos virėjai. Verta įpilti vos vieną šaukštą acto, ir mėsa taps stebėtinai minkšta.

Ingredientai: 1:
- Reikės: Jautienos – 1 kg;
- Svogūnai – 3 vnt;
- actas – 1 valgomasis šaukštas;
- Vanduo – 55 ml;
- Sviestas – 100 g;
- Česnakas – 3 skiltelės;
- Druska;
- Malti juodieji pipirai
Paruošimo būdas:

Pradėkime nuo mėsos paruošimo. Atskirkite riebalus ir supjaustykite juos mažais gabalėliais, o pačią jautieną – stambiai. Į gilią keptuvę ar puodą sudėkite riebalus, ant jų paskleiskite mėsą ir apšlakstykite actu.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir tolygiai paskleiskite ant mėsos. Įpilkite truputį vandens, kad susidarytų garuojanti aplinka troškinimui. Tada sudėkite sviesto gabalėlius. Troškinkite po dangčiu valandą. Praėjus šiam laikui, į patiekalą supilkite smulkiai supjaustytą česnaką, įberkite druskos ir pipirų. Švelniai išmaišykite, vėl uždenkite ir troškinkite dar 60 minučių.

Dėl to mėsa tampa itin minkšta ir tiesiog tirpsta burnoje. Patiekite ją su bulvių koše, kad išryškėtų subtilus šio nuostabaus patiekalo skonis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
