Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pagaminti minkščiausią turkišką mėsą: slaptas ingredientas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Net iš kiečiausio jautienos gabalo galima pagaminti švelnų patiekalą, kuris bus toks pat skanus kaip brangi nugarinė. Svarbiausia žinoti mažą kulinarinę gudrybę, kurią aktyviai naudoja Turkijos virėjai. Verta įpilti vos vieną šaukštą acto, ir mėsa taps stebėtinai minkšta.

Ingredientai: 1:

  • Reikės: Jautienos – 1 kg;
  • Svogūnai – 3 vnt;
  • actas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Vanduo – 55 ml;
  • Sviestas – 100 g;
  • Česnakas – 3 skiltelės;
  • Druska;
  • Malti juodieji pipirai

Paruošimo būdas:

Pradėkime nuo mėsos paruošimo. Atskirkite riebalus ir supjaustykite juos mažais gabalėliais, o pačią jautieną – stambiai. Į gilią keptuvę ar puodą sudėkite riebalus, ant jų paskleiskite mėsą ir apšlakstykite actu.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir tolygiai paskleiskite ant mėsos. Įpilkite truputį vandens, kad susidarytų garuojanti aplinka troškinimui. Tada sudėkite sviesto gabalėlius. Troškinkite po dangčiu valandą. Praėjus šiam laikui, į patiekalą supilkite smulkiai supjaustytą česnaką, įberkite druskos ir pipirų. Švelniai išmaišykite, vėl uždenkite ir troškinkite dar 60 minučių.

Dėl to mėsa tampa itin minkšta ir tiesiog tirpsta burnoje. Patiekite ją su bulvių koše, kad išryškėtų subtilus šio nuostabaus patiekalo skonis.

Rekomenduojame:  Kai svečiai atsiduria ant slenksčio. Marinuoti agurkai ir pomidorai per 3 minutes

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *