Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip padaryti, kad rūgštūs mandarinai būtų saldūs

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Be jokios abejonės, vienas pagrindinių artėjančių Naujųjų metų atributų yra sultingi ir sodrūs mandarinai. Tačiau kartais, parsinešus namo šį gardų vaisių, paaiškėja, kad jis nėra toks saldus, kaip tikėjotės. Keletas patarimų gali padėti ištaisyti situaciją.

Kas padės atsikratyti mandarinų rūgštingumo?

Jei mandarinai, kuriuos pirkote Naujųjų metų išvakarėse, pasirodė esą neprinokę ir rūgštūs, galite ištaisyti situaciją nesugadindami šventinės nuotaikos. Norėdami tai padaryti, turite „sunaikinti“ rūgštingumą, esantį visuose citrusiniuose vaisiuose.

Yra keli būdai tai padaryti. Pirmasis reikalauja šiek tiek daugiau laiko ir saulėto oro. Jei visos šios sąlygos yra įvykdytos, tiesiog palikite vaisius ant palangės arba balkono, kur jie gauna saulės šviesos. Spinduliai suskaidys rūgštingumą, ir mandarinai taps daug saldesni. Tačiau tam gali prireikti kelių dienų ir giedro oro.

Kitas, greitesnis ir ekstremalesnis variantas atsirado Japonijoje. Norėdami pasaldinti mandarinus, įpjaukite odelę kelis įpjovimus ir pašildykite juos mikrobangų krosnelėje. Pakanka vos 30 sekundžių, kad pasiektumėte norimą saldumą.

Svarbiausia nepamiršti įpjovimų, kitaip mandarinai gali sprogti mikrobangų krosnelėje.

Tačiau naudojant tokius metodus svarbu atsiminti, kad bet koks manipuliavimas, ypač kaitinimas, lemia, kad prinokę ir sultingi vaisiai praranda dalį vitaminų.

Rekomenduojame:  Santechnikai slepia šią gudrybę nuo jūsų, nes ji pašalina užsikimšimus vos per kelias minutes

Kaip išsirinkti prinokusius ir saldžius mandarinus

Kad nesugadintumėte šventinės nuotaikos ir pasirinktumėte aukštos kokybės mandarinus, tiesiog vadovaukitės šiais paprastais, bet labai veiksmingais patarimais.

Taigi, pirmiausia verta atkreipti dėmesį į mandarino odelę. Sausa, blanki ar suvytusi odelė rodo, kad vaisius jau sugedo arba tiesiog išdžiūvo. Beje, sultys, tekančios iš vaisiaus vos paspaudus, taip pat yra puvimo požymis.

Labai dideli ir šiek tiek suplokštėję mandarinai greičiausiai bus rūgštoki, bet labai sultingi. Ryškiai oranžinė arba geltona odelė rodo vaisiaus saldumą.

Kieti mandarinai visada saldūs, o minkštuose yra daug sėklų.

Norėdami įsitikinti vaisiaus kokybe, galite paprašyti pardavėjo nulupti vieną. Jei odelė lengvai nusiima, mandarinas tikrai prinokęs.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.