Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip orkaitėje iškepti rausvą lašišą: 10 skanių keptų žuvų receptų

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Rožinė lašiša – skani, sveika, nebrangi žuvis, ne tokia „neįveikiama“ kaip upėtakis, lašiša ar lašiša. Tuo pačiu metu ji nė kiek nenusileidžia savo „kilnesniems“ giminaičiams. Jei rausva lašiša jums atrodo sausa, galbūt ją tiesiog kepate neteisingai! Tinkamai apdorojant, orkaitėje kepta rausva lašiša išlieka minkšta ir išlaiko sodrų tikros raudonos žuvies skonį. Mūsų pasirinkime rasite patikrintus orkaitėje keptos rausvos lašišos receptus – sultingos ir skanios.

Kaip orkaitėje virti rausvą lašišą

Rožinę lašišą galima kepti įvairiais būdais: visą, porcijomis arba gabalėliais. Patogu ją iškepti iš karto su garnyru   –   kartu su daržovėmis, žolelėmis ir net vaisiais, jei jus domina neįprasti skonių deriniai. Taip pat galite naudoti folijos arba pergamentinius vokus, kad žuvis išlaikytų maksimalų sultingumą.

Prieš kepant žuvį, ją reikia paruošti. Jei planuojate rausvąją lašišą kepti orkaitėje visą, pirmiausia nuimkite žvynus. Norėdami nuvalyti žuvį, tvirtai laikykite ją už uodegos ir peiliu arba grandikliu atsargiai nugramdykite žvynus, judėdami nuo uodegos link galvos. Valykite paeiliui abi puses, stengdamiesi elgtis atsargiai, kad žvynai neišsibarstytų po visą virtuvę. Po to žuvį nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.

Jei norite orkaitėje kepti rausvos lašišos kepsnius, supjaustykite žuvį maždaug vienodais 2–3 cm storio gabalėliais, kad jie iškeptų tolygiai. O jei norite supjaustyti žuvį filė,   pateiktomis nuosekliomis instrukcijomis su nuotraukomis vadovaukitės mūsų svetainėje.

Kiek laiko kepti rausvą lašišą orkaitėje

Rožinė lašiša nėra labai riebi žuvis, todėl jai nereikia ilgo kepimo, kitaip ji gali lengvai išdžiūti, kaip ir bet kuri kita žuvis. Kepimo laikas priklauso nuo kepimo būdo: visa – 45–50 minučių   , kepsniai – 25–30 minučių   , gabalėliai – 15–20 minučių. Jei jūsų orkaitė viršuje labai įkaitusi, žuvį galite uždengti folija, nuimdami ją kepimo viduryje arba arčiau pabaigos.

Mūsų orkaitėje keptos rausvos lašišos receptuose nurodome kepimo laiką, tad nesijaudinkite: paruošta žuvis bus skani ir sultinga. Beje, kepta rausva lašiša gali būti patiekiama ne tik kaip pagrindinis patiekalas, bet ir naudojama salotose. Pavyzdžiui, pabandykite su ja pasigaminti legendines mimozų salotas , žinoma, jei neprieštaraujate paįvairinti įprastą receptą.

Receptai

Rožinė lašiša grietinėje orkaitėje

Pradėkime nuo paprasčiausio, laiko patikrinto ir daugelio namų šeimininkių išbandyto recepto – rausvos lašišos, keptos grietinėje . Gaminimo procesas yra elementarus: kepsnius sudėkite ant kepimo skardos, pabarstykite svogūnų žiedais, patepkite grietine ir pašaukite į orkaitę – štai taip, be nereikalingo vargo ir malonumų, rausva lašiša išeina sultinga ir švelni. Grietinė suteikia žuviai malonų kreminį skonį.

40 minučių

4 porcijoms paruošti reikės:

  • rausva lašiša (kepsniai) – 700 g
  • grietinė 15% – 250 g
  • Svogūnai — 2 vnt. (200 g)
  • druska – pagal skonį
  • pipirai – pagal skonį
  • augalinis aliejus

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo indo arba skardos dugną ištepkite aliejumi. Rožinės lašišos kepsnius pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite į indą. Palaikykite apie 10 minučių.

2. Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais. Supjaustytą svogūną sudėkite ant kepsnių.

3. Visą žuvies ir svogūnų paviršių aptepkite grietine. Į kepimo indą įpilkite šiek tiek vandens, apie 100–150 ml. Kepkite indą orkaitėje apie 30 minučių.

Rožinė lašiša orkaitėje su pomidorais ir sūriu

Žuvies kepimui dažnai naudojami pomidorai, svogūnai ir sūris, rausvoji lašiša – ne išimtis. Šiame recepte naudojame kietąjį sūrį, tačiau rekomenduojame pabandyti rausvąją lašišą kepti orkaitėje su minkštaisiais. Pavyzdžiui, tiks suluguni , feta arba mocarela. Sūris sutrupinamas, sumaišomas su smulkintomis žalumynais, uždedamas ant žuvies ir kepamas. Sūrio kepurėlė žuvies patiekalą padarys ne tik labai skanų, bet ir šventišką.

50 minučių

2 porcijoms paruošti reikės:

  • rausvos lašišos kepsniai – 500 g
  • pomidorai – 3 vnt.
  • česnakas – 2 skiltelės
  • svogūnas – 1 vnt.
  • citrinos sultys – 10 ml
  • kietasis sūris – 150 g
  • augalinis aliejus – 30 ml
  • druska – 3 g
  • pipirai – 3 g
  • žalumynai dekoravimui

1. Rožinės lašišos su pomidorais ir sūriu kepimą orkaitėje pradėkite nuo žuvies paruošimo: nuplaukite ir nusausinkite. Gabalėlius įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite marinuotis 10–15 minučių.

2. Nulupkite svogūną, supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais. Nulupkite česnako skilteles, sutrinkite jas plokščiąja peilio puse ir perspauskite per presą.

3. Pomidorus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Jei reikia, nulupkite juos, padarydami kryžminius įpjovimus prie pagrindo ir 30 sekundžių pamirkydami verdančiame vandenyje. Supjaustykite apskritimais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200–220 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir silikoniniu teptuku patepkite ją augaliniu aliejumi.

5. Ant kepimo skardos sudėkite rausvosios lašišos gabalėlius, tada pomidorų griežinėlius, svogūnų žiedus, pabarstykite česnaku ir tarkuotu sūriu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20–25 minutes.

Rekomenduojame:  Geriausias žuvies gaminimo receptas. Nepelnytai pamirštas sovietinės virtuvės patiekalas

6. Išimkite kepimo skardą su rausvąja lašiša iš orkaitės. Patiekdami papuoškite žuvį mėgstamomis žalumynais. Kaip garnyras tinka ryžiai, bulguras, šviežios arba troškintos daržovės ir salotos.

Naudingas patarimas

Rožinė lašiša orkaitėje su pomidorais ir sūriu bus dar sultingesnė, jei į mūsų receptą įdėsite majonezo arba grietinės: sudėkite padažą į konditerinį maišelį ir padarykite ploną tinklelį. Pabarstykite sūriu.

Rožinės lašišos filė su daržovėmis orkaitėje

Jei ankstesniame recepte rausvosios lašišos kepsniai buvo kepami su daržovėmis, tai šiame – su filė. Yra dar vienas skirtumas – daržovių asortimentas čia platesnis. Be pomidorų ir svogūnų, ingredientų sąraše yra morkos ir geltonosios paprikos. Ant daržovių „pagalvės“ su sūrio ir grietinėlės padažu kepta rausvoji lašiša gaunasi neįtikėtinai minkšta. Svarbiausia neperkepti patiekalo orkaitėje, todėl laikykitės recepte nurodyto laiko.

50 minučių

4 porcijoms paruošti reikės:

  • rausvos lašišos filė – 600 g
  • svogūnai – 300 g
  • morkos – 200 g
  • geltona paprika – 200 g
  • pomidorai – 400 g
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
  • pusiau kietas sūris – 150 g
  • grietinėlė 20% – 150 ml
  • maltų juodųjų pipirų
  • druska

1. Nuplaukite rausvosios lašišos filė, nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį storais pusžiedžiais. Nulupkite morkas, kruopščiai nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka.

2. Nuplaukite saldžiąją papriką ir perpjaukite ją išilgai per pusę. Išimkite sėklas ir plėveles. Saldžiosios paprikos minkštimą supjaustykite juostelėmis. Visas paruoštas daržoves atsargiai sumaišykite.

3. Didelės kepimo formos dugną (joje vienu sluoksniu turėtų tilpti supjaustytos rausvos lašišos filė) ištepkite augaliniu aliejumi. Ant jo paskleiskite paruoštas daržoves. Ant viršaus sudėkite žuvies gabalėlius. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

4. Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite apskritimais. Jais paskleiskite rausvąją lašišą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su grietinėle. Įberkite šiek tiek druskos ir paskleiskite ant pomidorų.

5. Uždenkite kepimo formos viršų folija, prispausdami ją prie kraštų. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Kepkite rausvąją lašišą su daržovėmis 25 minutes. Tada nuimkite foliją ir kepimo formą dar 15 minučių.

Rožinės lašišos filė, kepta orkaitėje ant saldžiųjų paprikų

O jeigu rausvosios lašišos filė kepimui vietoj pomidorų ir morkų naudotumėte daugiau skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų, o vietoj sūrio ir grietinėlės – sausą baltąjį vyną arba žuvies sultinį? Puiki idėja! Tik nepamirškite, kad rausvosios lašišos filė orkaitėje iškepa greičiau nei paprikos, todėl kepkite jas vieną po kitos: pirmiausia paprikas, kol pusiau iškeps, o tada žuvį.

40 minučių

6 porcijoms paruošti reikės:

  • rausva lašiša (visa žuvis) – 1,5 kg
  • saldžiosios paprikos    (raudonos ir geltonos) – 4 vnt. (800 g)
  • Svogūnai — 2 vnt. (200 g)
  • sausas baltasis vynas arba žuvų sultinys – 100 ml
  • kaparėliai (nebūtina) – 2 šaukštai.
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • maltų juodųjų pipirų

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Nupjaukite žuvies galvą ir uodegą. Atsargiai žirklėmis nupjaukite pelekus.

2. Padėkite žuvį ant medinės lentos ir aštriu peiliu, kita ranka laikydami karkasą popieriniu rankšluosčiu (kad neslystų), nupjaukite pusę filė su oda nuo stuburo. Kitą pusę nupjaukite tokiu pačiu būdu.

3. Atsargiai nupjaukite filė odą. Galvą, stuburą, uodegą, pelekus ir odą galima naudoti sultiniui. Pirštais perbraukite filė prieš plaušų kryptį ir pincetu arba pirštais peiliu išimkite rastus kaulus. Supjaustykite filė dideliais gabalėliais, pasūdykite, papipirinkite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

4. Nuvalykite saldžiąsias paprikas nuo sėklų ir pertvarų, supjaustykite minkštimą vidutinėmis juostelėmis. Nulupkite svogūną ir supjaustykite kuo plonesniais žiedais į ketvirčius.

5. Sudėkite paprikas ir svogūnus į gilų, storasienį kepimo indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite viršutinėje orkaitės dalyje 15 minučių. Retkarčiais pamaišykite.

6. Į keptuvę įpilkite vyno arba sultinio, sudėkite žuvį. Uždenkite ir kepkite orkaitėje dar 10 minučių. Jei norite, prieš patiekdami pabarstykite kaparėliais.

Naudingas patarimas

Žinoma, šiam receptui galite naudoti rausvos lašišos filė, užuot vargę pjaustydami visą žuvį. Jums reikės apie 700 g „švarios“ filė.

Rožinė lašiša, kepta su morkomis ir žolelėmis

Kepta rausvoji lašiša su morkomis ir žolelėmis – tai patiekalas, pasižymintis ryškiu skoniu ir ne mažiau ryškia išvaizda. Rausvos lašišos filė kepama pergamentiniuose „vokuose“ porcijomis ant daržovių ir žolelių patalo (galite naudoti ne tik morkas, bet ir kitas daržoves pagal skonį – cukinijas, baklažanus , papriką, svogūną, pomidorus). Tuose pačiuose vokuose patogu ir gražu patiekti žuvį ant stalo, atsargiai išdėliojant jas lėkštėje. Į kiekvieną voką galite įdėti 1 valgomąjį šaukštą baltojo vyno ir mėgstamų džiovintų žolelių – tai patiekalo aromatą padarys dar įdomesnį ir sodresnį.

40 minučių

4 porcijoms paruošti reikės:

  • rausvos lašišos filė – 4 vnt. (po 150–200 g)
  • morkos – 500 g
  • česnakas – 2 skiltelės
  • petražolės – 2 šakelės
  • kalendra – 2 šakelės
Rekomenduojame:  Kaip kepti žuvį be purslų, kvapo ir su traškia plutele - metodas su vandeniu

1. Keptai rausvajai lašišai su morkomis ir žolelėmis paruošti įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Pasiruoškite 4 kepimo popieriaus lapus, kurių matmenys 40 x 30 cm.

2. Morkas supjaustykite 7–10 mm storio griežinėliais. Susmulkinkite česnaką ir petražoles. Morkas sumaišykite su žolelėmis ir česnaku, užpilkite 2 šaukštais augalinio aliejaus ir išmaišykite.

3. Ant darbinio paviršiaus išdėliokite popieriaus lapus. Į kiekvieno lapo vidurį sudėkite daržovių mišinį. Nusausinkite žuvį popieriniais rankšluosčiais ir uždėkite ant viršaus, padarydami negilius įpjovimus, pagardinkite druska ir pipirais. Pakelkite popieriaus kraštus ir susukite į sandarius paketus.

4. Maišelius sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitės centre 25 minutes. Atsargiai sudėkite į lėkštes ir iškirpkite popierių. Papuoškite kalendra.

Naudingas patarimas

Taip pat galite kepti ne tik rausvąją lašišą, bet ir bet kurią kitą žuvį. Jei filė per plona, ​​kepimo laiką sutrumpinkite 5–7 minutėmis.

Rožinė lašiša, kepta folijoje

Rausvos lašišos kepimas folijoje – vienas malonumas. Grilis švarus, niekas nepridega, visi aromatai ir sultys išlieka žuvyje. Šiame recepte rausva lašiša papildyta ne tik klasikine citrina, bet ir imbieru. Sviestas suteikia žuviai sultingumo. Rezultatas – gardi rausva lašiša, pasižyminti subtilia tekstūra ir stebėtinai subalansuotu skoniu.  

30 minučių

2 porcijoms paruošti reikės:

  • rausva lašiša – 300–400 g
  • citrina – 1/2 vnt.
  • imbiero šaknis – 10 g
  • sviestas – 50 g
  • druska – pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

1. Paruoškite rausvąją lašišą. Nuplaukite ją tekančiu vandeniu ir nuvalykite. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, tada supjaustykite rausvąją lašišą maždaug 1,5 cm storio gabalėliais.

2. Kepimo foliją (geriau naudoti storą, 20 mikronų storio) perlenkite į du sluoksnius ir padėkite ant kepimo skardos. Pusę citrinos supjaustykite plonais apskritimais arba griežinėliais.

3. Į folijos lakšto vidurį įdėkite supjaustytą citriną, tada paruoštą rausvąją lašišą. Pagal skonį pasūdykite ir pipiruokite. Taip pat galite pabarstyti mėgstamomis džiovintomis žolelėmis.

4. Nulupkite imbiero šaknį, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais arba mažais kubeliais. Užtepkite ant rausvosios lašišos. Ant viršaus užtarkuokite šalto sviesto.

5. Sandariai suvyniokite rausvąją lašišą į foliją, užlenkdami kraštus į vidų. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Kepkite rausvąją lašišą su citrina 15–20 minučių. Patiekite karštą.

Sultinga rausva lašiša su bulvėmis orkaitėje

Sultinga rausvoji lašiša su bulvėmis orkaitėje – gardus ir sotus antrasis patiekalas, kurį gana lengva paruošti. Kad žuvis būtų sultingesnė, į ją dedama grietinės, pomidorų, svogūnų ir sūrio. Kad kepant orkaitėje rausvoji lašiša neperdžiūtų, rekomenduojame pirmiausia indą uždengti folija. Patogus receptas – nereikia galvoti apie garnyrą prie žuvies, nes ji kepama kartu su ja!

60 minučių

4 porcijoms paruošti reikės :

  • šviežia rausva lašiša – 1 vnt. (1,2 kg)
  • bulvės – 800 g
  • svogūnai – 2 vnt. (200 g)
  • pomidorai – 2 vnt.
  • grietinė 18% – 200 g
  • kietasis sūris – 100 g
  • druska
  • maltų juodųjų pipirų
  • rafinuotas augalinis aliejus

1. Nuvalykite žuvį nuo žvynų, išimkite vidurius ir galvą. Supjaustykite 2–3 cm storio kepsniais, tada kiekvieną kepsnį perpjaukite per pusę ir išimkite visus kaulus. Odą galite palikti. Žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

2. Nulupkite bulves ir supjaustykite 3–4 mm storio apskritimais. Kad bulvės greičiau iškeptų ir suminkštėtų, galite jas išvirti iki pusiau išvirimo. Tada patiekalo kepimo laikas žymiai sutrumpės.

3. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį pusžiedžiais. Paimkite gilų kepimo indą arba kepimo formą, patepkite ją augaliniu aliejumi. Svogūną sudėkite į indo dugną, tolygiai paskirstydami jį per visą paviršių, kad susidarytų „pagalvė“.

4. Ant svogūnų sluoksnio sudėkite supjaustytas bulves, įberkite druskos. Ant viršaus uždėkite rausvos lašišos kepsnio puseles odele žemyn (jei ją palikote), stengdamiesi, kad jos tvirtai priglustų. Patepkite grietinės sluoksniu.

5. Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant rausvos lašišos . Pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu, kad kepant susidarytų apetitiška plutelė.

6. Uždenkite formą folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Po pusvalandžio atsargiai nuimkite foliją ir kepkite dar 10–15 minučių, kol susidarys auksinės rudos spalvos sūrio plutelė. Patiekite paruoštą patiekalą karštą, papuoštą žolelėmis.

Naudingas patarimas

Jei norite sutaupyti laiko ir pastangų, rausvąją lašišą su bulvėmis galite kepti folijoje. Tiesiog suvyniokite rausvosios lašišos kepsnį ir nuluptas bei supjaustytas bulves į foliją, įdėkite grietinės ir prieskonių. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 40 minučių.

Rožinė lašiša, kepta su traškia pikantiška plutele

Rožinės lašišos receptas tiems, kurie nori kažko ypatingo iš šios žuvies. Pirmiausia pagardinkite ją ne tik druska ir pipirais, bet ir pankolių sėklomis. Antra, aptepkite džiovintų pomidorų , baziliko ir parmezano pasta. Trečia, pabarstykite džiūvėsėliais ir pašaukite į orkaitę. O po pusvalandžio mėgaukitės išskirtiniu žuvies patiekalu su Viduržemio jūros regiono aromatu.

Rekomenduojame:  Lietuviški žuvies piršteliai: Skanus ir lengvas receptas jūsų stalui!

30 minučių

6 porcijoms paruošti reikės:

  • rausvos lašišos filė — 2 vnt. po 500 g
  • pankolių sėklos – 1 arb. šaukštelis.
  • džiovintos baltos duonos gabalėliai – 150 g
  • česnakas – 4 skiltelės
  • džiovinti pomidorai su aliejumi – 90 g
  • bazilikas – maža ryšulėlis
  • čili – 1/2 vnt.
  • Parmezano sūris – 40 g
  • citrina — 1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • pipiras
  • balzaminis actas
  • čiobreliai ir rozmarinai – kelios šakelės

1. Į kepimo indą įpilkite šiek tiek aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir pankolių sėklų. Gerai ištepkite filė riebalais ir sudėkite jas odele žemyn.

2. Sudėkite duoną į trintuvo dubenį, įdėkite 2 skilteles česnako ir šiek tiek aliejaus, sutrinkite iki trupinių ir supilkite į dubenį.

3. Pomidorus su aliejumi, česnaku, baziliku, čili ir parmezanu sudėkite į trintuvą. Įdėkite citrinos žievelę ir sultis, balzaminį actą. Sutrinkite iki pastos.

4. Žuvį aptepkite pasta, pabarstykite džiūvėsėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite čiobreliais ir rozmarinais. Kepkite 200 °C temperatūroje 15 minučių.

Rožinė lašiša, kepta po svogūnų kepure

Mes jau papasakojome, kaip kepti rausvą lašišą ant daržovių lovos. Iš šio recepto sužinosite, kaip virti žuvį po svogūnų kepure. Ingredientų yra minimaliai, bet tai pasirodo labai skanu. O šio patiekalo gaminimas yra vienas malonumas. Įdėkite jį į orkaitę ir pamirškite apie tai beveik valandą.

50 minučių

4 porcijoms paruošti reikės:

  • rausva lašiša – 1 vnt. (800 g)
  • bulvės – 3-4 vnt. (400 g)
  • Svogūnai — 2 vnt. (200 g)
  • majonezas – 2 šaukštai.
  • grietinė – 2 šaukštai. l.
  • druska
  • pipiras
  • augalinis aliejus

1. Nuplaukite rausvąją lašišą ir supjaustykite ją gabalėliais. Į kiekvieną gabalėlį įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.

2. Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais, lygiomis dalimis įdėkite majonezo ir grietinės. Paprikokite. Sumaišykite ir lengvai rankomis sutrinkite svogūną.

3. Nulupkite bulves ir supjaustykite 2–3 mm storio griežinėliais. Kepimo skardą išklokite folija ir patepkite augaliniu aliejumi, kad bulvės kepdamos nesuliptų. Išdėliokite bulvių griežinėlius, įberkite druskos, pipirų ir apšlakstykite augaliniu aliejumi.

4. Ant bulvių sudėkite rausvosios lašišos gabalėlius. Ant kiekvieno žuvies gabalėlio uždėkite po gerą svogūno krūvelę. Tai neleis žuviai išdžiūti kepant ir, žinoma, suteiks skonio bei aromato.

5. Kepimo skardą įdėkite į iki 180–190 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite rausvąją lašišą su svogūnais 45–50 minučių.

Rožinė lašiša orkaitėje su majonezu

Visi žino, kad majonezas yra klasikinis šaltas padažas, gaminamas iš augalinio aliejaus, kiaušinių trynių, citrinų sulčių arba acto, garstyčių ir prieskonių. Tiesa, mažai kas atkreipia dėmesį į pagrindinį žodį apibrėžime – „šaltas“, iš kurio seka taisyklė: šis padažas dedamas į jau paruoštus patiekalus ir nėra termiškai apdorojamas. Bet kas ir kada tai liovėsi?! Jie kepa vištieną orkaitėje, pateptą majonezu, arba mėsą prancūziškai – ir tai gaunasi labai skanu tiek išvaizda, tiek skoniu. Tad kodėl gi to paties nepadarius su rausva lašiša?

50 minučių

4 porcijoms paruošti reikės:

  • Rožinė lašiša (filė) — 700 g
  • pomidorai – 2-3 vnt. (300 g)
  • Svogūnai — 2 vnt. (200 g)
  • kietasis sūris – 70 g
  • krapai – 10 g
  • lydytas sviestas – 1 valgomasis šaukštas.
  • majonezas – 2–3 šaukštai.  
  • druska – pagal skonį
  • pipirai – pagal skonį

1. Rožinės lašišos filė (jei norite, galite supjaustyti porcijomis) sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Nulupkite svogūną ir supjaustykite žiedais, tada į ketvirčius. Keptuvėje su aliejumi kepkite svogūną, kol lengvai apskrus: neperkepkite.

3. Pabarstykite žuvį smulkiai supjaustytais krapais, ant viršaus sudėkite keptus svogūnus. Rožinę lašišą galite užpilti aliejumi iš keptuvės.

4. Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant svogūnų. Lengvai pasūdykite ir papipirinkite.

5. Kietąjį sūrį sutarkuokite vidutine tarka ir pabarstykite ant žuvies bei daržovių. Tinkleliu aptepkite majonezu. Kepimo skardą su prancūzišku rausvuoju lašišos gabalėliu dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę maždaug 15–20 minučių.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.