Sekite mus Facebook'e!
Į savo mitybos racioną būtinai turėtumėte įtraukti burokėlių. Ypač žiemą, nes šaltuoju laikotarpiu burokėliai gali labai sustiprinti imunitetą
. Burokėliuose yra daug naudingų komponentų, taip pat vitaminų
.
Todėl sergant įvairiomis širdies, inkstų, skrandžio ligomis gydytojai skiria dietas su burokėliais.
Dabar daugelis žmonių vietoj burokėlių mieliau renkasi kitas daržoves
.
Ne visi žino įdomių burokėlių salotų. Kažkas tiesiog tingi virti burokėlius dėl vieno patiekalo. Parodysime, kaip galima nevirti burokėlių, o pasigaminti sveiką užkandį.
Burokėlių užkandžio ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – kg;
- druskos – šaukštelis;
- obuolių sidro actas – valgomasis šaukštas;
- maltos kalendros – šaukštelis;
- saldžiosios paprikos – šaukštelis;
- juodųjų pipirų – šaukštelis;
- česnako – 3 skiltelės;
- augalinis aliejus – 50 ml.
Burokėlių užkandžio paruošimas:
Burokėlius sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su druska ir obuolių actu. Atskirame dubenyje sumaišykite kalendrą su saldžiąja paprika ir juodaisiais pipirais
. Česnako skilteles išspauskite per presą ir pridėkite prie prieskonių. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir supilkite į jį česnaką bei prieskonius.
Augalinį aliejų su prieskoniais ir česnakais supilkite į burokėlių mišinį ir išmaišykite. Palikite burokėlius marinuotis 12 valandų, mažiausiai 3 valandas.
Šio burokėlio pliusas yra tas, kad jis paruošiamas labai taupiai. Patiekalo aštrumą galima padidinti į prieskonius pridėjus raudonųjų aštriųjų pipirų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
