Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip naudoti pelenus sode, kad gautumėte gerą derlių

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Norint padidinti teigiamą medžio pelenų poveikį augalams, sumaišykite juos su durpėmis, humusu arba kompostu. Tačiau negalima maišyti su mėšlu, nes pelenai jį neutralizuoja.

Agurkams, moliūgams ir cukinijoms į kiekvieną stiebą įberkite 1 puodelį pelenų. Daigams į kiekvieną sodinimo duobę įberkite 1–2 valgomuosius šaukštus medžio pelenų. Vasaros viduryje tarp augalų eilių įberkite po vieną puodelį pelenų į kiekvieną tiesinį metrą, tada supurenkite dirvą.
Pomidorams, baklažanams ir paprikoms įberkite 3 puodelius pelenų į 1 m2 ploto ir juos užkaskite. Sodindami daigus į nuolatinę vietą žemėje, į kiekvieną sodinimo duobę įberkite dar po puodelį.

Taigi, į kopūstų lysvę įberkite pelenų, bet įdėkite 1–2 puodelius ir dar vieną puodelį į duobutę po daigais.
Kopūstų daigus, ridikėlius ir krienus pradėkite purtyti kryžmažiedžių blusvabalių ir kopūstinių musių pelenais, kai ant jų pasirodys 2–3 tikrieji lapeliai.

Prieš kasant lysves svogūnams ir česnakams, įberkite 2 puodelius medžio pelenų į 1 kv. m ploto.
Žirnių, pupelių, salotų, ridikėlių ir krapų lysvėms prieš kasimą įberkite 1 puodelį pelenų į 1 kv. m ploto.
Prieš kasant lysvę morkoms, petražolėms, ridikėliams ir burokėliams, įberkite 2 puodelius medžio pelenų į 1 kv. m ploto.
Bulvėms prieš kultivavimą įberkite 1 puodelį pelenų į 1 kv. m ploto ir 2 degtukų dėžutes į kiekvieną sodinimo duobę. Pradėjus pirmąjį ir visus vėlesnius krūvos kaupimą, į praėjimus įberkite po 0,5 puodelio pelenų į 1 bėginį metrą.

Rekomenduojame:  Agurkus apdorojame ant lapo ir gauname gausų stiprių vaisių derlių.

Kada negalima naudoti medžio pelenų.

Medžio pelenuose yra daug naudingų medžiagų, tačiau juos ne visada galima naudoti, būtent:
• Nemaišyti su azoto ir fosforo trąšomis;
• Įberti į humusą arba mėšlą;
• Įberti į šarminę dirvą, kurios pH ne didesnis kaip 7;
• Nebarstyti po augalų šaknimis, bet pirmiausia gerai išmaišyti su dirvožemiu;
• Trąšinti augalus, kurie gerai auga rūgščioje dirvoje;
• Trąšinti augalus, kol pasirodys 3 tikrieji lapeliai.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.