Sekite mus Facebook'e!
Sūdyta žuvis, t. y. skumbrė, padės papuošti bet kokį šventinį stalą. Šis produktas nėra brangus, o naudos iš jo – nemažai. Tokią žuvį sūdyti labai paprasta, todėl rekomenduojame susipažinti, kaip tai padaryti
:
- Žuvis – 0,5 kg;
- Baltojo cukraus – arbatinis šaukštelis;
- virtuvinė druska – valgomasis šaukštas;
- Garstyčių sėklos – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- kalendros sėklos – arbatinis šaukštelis;
- lauro lapai – 1 vnt;
- Juodieji pipirai – 5 žirneliai.
Žingsnis po žingsnio receptas:
- Žuvį nuplaukite ir išdarinėkite.
- Nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu.
- Visus prieskonius gerai sumaišykite arba geriau sumalkite trintuve.
- Sudėkite prieskonius į maišelį su žuvimi ir gerai įtrinkite.
- Maišelį užriškite ir 24 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Pabandykite paruošti tokią žuvį ir liksite patenkinti!
Tokią žuvį galima laikyti šaldiklyje, jei norite prailginti jos galiojimo laiką.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


