Sekite mus Facebook'e!
Sūdyta žuvis, t. y. skumbrė, padės papuošti bet kokį šventinį stalą. Šis produktas nėra brangus, o naudos iš jo – nemažai. Tokią žuvį sūdyti labai paprasta, todėl rekomenduojame susipažinti, kaip tai padaryti
:
- Žuvis – 0,5 kg;
- Baltojo cukraus – arbatinis šaukštelis;
- virtuvinė druska – valgomasis šaukštas;
- Garstyčių sėklos – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- kalendros sėklos – arbatinis šaukštelis;
- lauro lapai – 1 vnt;
- Juodieji pipirai – 5 žirneliai.
Žingsnis po žingsnio receptas:
- Žuvį nuplaukite ir išdarinėkite.
- Nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu.
- Visus prieskonius gerai sumaišykite arba geriau sumalkite trintuve.
- Sudėkite prieskonius į maišelį su žuvimi ir gerai įtrinkite.
- Maišelį užriškite ir 24 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Pabandykite paruošti tokią žuvį ir liksite patenkinti!
Tokią žuvį galima laikyti šaldiklyje, jei norite prailginti jos galiojimo laiką.
