Sekite mus Facebook'e!
Svarbiausia, kaip laikyti riešutus, yra teisingai pasirinkti produktą. Vaisiai turi būti švieži, be trūkumų ir pažeidimų, gerai išdžiovinti. Jei riešutai nešvarūs, juos reikėtų nuplauti ir išdžiovinti nuo vandens ir drėgmės pertekliaus.
Riešutai nemėgsta:
– drėgmės ir drėgmės;
– aukštos temperatūros;
– saulės spindulių poveikio
; – skirtingų rūšių riešutus reikėtų laikyti atskiruose induose.
Riešutus geriau laikyti su kevalais, taip jie geriau pakenčia ilgalaikį laikymą, išlaiko visas naudingąsias medžiagas, jų nepažeidžia drėgmė ir kenksmingi vabzdžiai, jie nesugeria pašalinių kvapų.
Indas, kuriame ketinate laikyti riešutus, turėtų būti stiklinis, jei tai branduoliai, arba natūralus, jei laikote sveikus riešutus.
Graikiniai riešutai su lukštais
drobiniame maišelyje
gali išsilaikyti iki šešių mėnesių, daug ilgiau, jei juos sudėsite į stiklinį indą. Graikiniai riešutai gali išlikti ir šaldymo kameroje: suberkite branduolius į šaldymui skirtus indus ir įdėkite į šaldiklį.
Nelupti kedro riešutai nepraranda kokybės 6 mėnesius, jei juos laikysite tamsioje vietoje. Nulupti riešutai išsilaikys geriau, jei juos supakuosite į vakuuminį maišelį
. Makadamijos riešutus su kevalais galima laikyti 2 metus, jei laikymo temperatūra neviršija 10 laipsnių Celsijaus.
Brazilijos
riešutus
, net ir nuluptus,
galima laikyti
iki 2 metų, tačiau tik tuo atveju, jei jie buvo nuskinti gerai prinokę
. Anakardžius geriausia
laikyti
vėsioje vietoje,
net
šaldiklyje
.
Jei mieliau rinksitės stiklinius indus ir laikymą spintelėje, tuomet riešutų šviežumas, bus išsaugotas iki šešių mėnesių.
Migdolai mėgsta sausą orą, stiklinius indus. Jei dėsite į šaldiklį, riešutų šviežumas išliks iki 3 metų, tik šaldytuve – metus, sandėliuke – 6 mėnesius. Lazdynų riešutus
geriau laikyti su kevalais. Jei kambario temperatūroje, tai išsilaikys metus, ne aukštesnėje kaip 3 laipsnių temperatūroje – 4 m.
Tamsioje ir vėsioje vietoje pistacijos laikomos 2 metus, o šiltoje – 1 metus. Laikant be lukštų, riešutai švieži išliks tik 3 mėnesius.
