Sekite mus Facebook'e!
Lietuvoje prasideda arbūzų sezonas, o šių vaisių kainos jau pradėjo mažėti visuose turguose ir parduotuvėse. Išsirinkti prinokusį ir saldų arbūzą nėra lengva užduotis. Arbūzo skonį pajusite tik jį perpjovę. Ir reikia pasirinkti jį visą.
Prieš rinkdamiesi arbūzą, atkreipkite dėmesį į vaisių laikymo sąlygas. Idealiu atveju vaisiai turėtų gulėti ant medinio padėklo ir po stogeliu. Nepirkite arbūzų, kurie parduodami supjaustyti be šaldymo. Toks produktas greitai genda ir gali pakenkti jūsų sveikatai. Taip pat neimkite melionų šalia kelio – jie sugeria išmetamąsias dujas.

Yra keletas gudrybių, kaip patikrinti arbūzo prinokimą. Atkreipkite dėmesį į keturis požymius:
- Odelė : Ji turi būti blizgi, be matinio sluoksnio, su aiškiai matomomis juostelėmis. Paviršiuje neturėtų būti įtrūkimų ar įtrūkimų.
- Uodega : Vaisius su žaliu koteliu yra neprinokęs. Ieškokite išdžiūvusios rudos uodegos.
- Garsas : Pabelskite į arbūzo žievelę – garsas turėtų būti garsus, kaip būgnas. O jei paspausite arbūzą, prinokęs vaisius sutrūkinės.
- Dėmės buvimas . Ant tikrai saldžių arbūzų yra geltonos arba oranžinės spalvos žemiška dėmė. Jei matomas ir „tinklas“ – tikrai verta jį paimti.
Tokie požymiai rodo, kad vaisius sunokęs pats, o ne aplipęs maisto priedais. Jei tokia dėmė yra blyški arba žalia, melionų vartoti nereikėtų.
Įsigytą arbūzą laikykite šaldytuve arba rūsyje – ten jis gali išsilaikyti kelis mėnesius. O supjaustytą vaisių geriau suvalgyti iš karto. Jokiu būdu nepalikite tokio vaisiaus ant stalo per naktį.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
