Sekite mus Facebook'e!
Baltarusiški bulvių blynai bus tikri, jei pasirinksite tinkamą trintuvą. Šakninės daržovės malimo būdas ir gauta konsistencija turi įtakos gatavo produkto struktūrai ir jo skoniui. Yra keletas receptų gaminimo variantų, priklausomai nuo pageidavimų ne tik tam tikroje vietovėje, bet ir šeimoje.
Kaip iškepti tikrus baltarusiškus bulvių blynus
Šis patiekalas ruošiamas daugelyje šalių ir visur yra skirtinga interpretacija. Norint paruošti tikrus baltarusiškus draniki, nereikia dėti jokių pašalinių ingredientų. Be bulvių ir druskos, jų sudėtyje neturėtų būti nieko kito.
Paruošimui nulupkite bulves. Patartina imti dideles, kad būtų lengviau sutarkuoti. Kiekis priklauso nuo to, kiek norite gauti gatavo produkto. Į tarkuotas bulves pagal skonį įberkite druskos, išmaišykite ir masė paruošta kepti. Jei šakninės daržovės sultingos ir susidaro daug sulčių, jas galima nukošti.
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, kad jis padengtų dugną. To pakanka, nes bulvių blynai sugeria daug aliejaus. Toliau šaukštu reikia išskobti supjaustytas bulves ir sudėti jas į karštą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Seniau to nedarė, bet tai padės atsikratyti aliejaus pertekliaus.
Draniki galima patiekti su grietine arba sumaišyti su augaliniu aliejumi, smulkintu česnaku ir druska.
Ant kokios tarkos tarkuoti bulves, kad būtų tikri bulvių blynai

Patiekalo pavadinimas – draniki – atsirado ne atsitiktinai, o todėl, kad bulvėms ruošti buvo naudojama mažiausia tarka. Ji primena žvaigždes ir plėšo bulves, jas susmulkina. Sumalus ja šaknines daržoves, gaunama košė be gabalėlių. Būtent dėl šios priežasties draniki yra ypač skanūs ir skiriasi nuo tų, į kuriuos dedama kiaušinių, miltų ir kitų ingredientų.
Bulvėms tarkuoti jie dažnai naudoja morkų tarką arba ima dar didesnes skylutes, bet tai jau nebe bulviniai blynai, o susmulkintos keptos bulvės.
Kokiais būdais galima kepti bulvių blynus?

Bulvių blynai ruošiami įvairiai, ir neįmanoma tiksliai pasakyti, kad vienas receptas tikras, o kitas – ne. Vieni jį perėmė iš močiučių ir mamų, kiti patys pridėjo papildomų ingredientų, kurie pakeitė skonį. Kiekvienas savo blynų gaminimo būdą laikys geriausiu, nes prie jo įpratęs.
Bulvės ir druska visada naudojamos kaip pagrindas. Tačiau galite pridėti svogūno ir česnako, kuriuos reikia sutarkuoti ta pačia tarka kaip ir bulves. Dažnai į žalių bulvių masę įmušamas kiaušinis ir įberiamas šaukštas miltų, kad būtų lengviau formuoti paplotėlius. Tai pakeičia skonį, ir daugelis juos vadina bulvių blynais, o ne draniki, bet jie nėra blogesni už tikrus.
Bulvių blynus galite iškepti pasitelkę naujas technologijas, būtent virtuvinį kombainą su malimo funkcija. Tiesiog supjaustykite juos gabalėliais, sumeskite į dubenį, ir aparatas viską padarys pats. O jūsų rankos liks nepažeistos, nes būtent tarkavimas smulkia tarka priverčia žmones atsisakyti jų kepti. Tačiau trintuve jie turėtų virsti vienalyte mase be gumulėlių, kitaip jie gerai neiškeps ir negausite tokios klampios struktūros kaip tikri blynai.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
