Sekite mus Facebook'e!
Žiediniai kopūstai yra viena sveikiausių kopūstų rūšių planetoje. Šiuose kopūstuose yra reto vitamino K, kuris stiprina organizmą. Be vitamino K, žiediniai kopūstai turi vitamino C. Jis žmonėms aktualus rudenį ir žiemą
. Be to, kopūstuose yra polinesočiųjų riebalų rūgščių ir aminorūgščių. Jos apsaugo kraujagysles nuo apnašų, kurios ilgainiui susidaro jų viduje.
Žiediniai kopūstai gerai veikia kraujospūdį ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Todėl žiedinius kopūstus būtina įtraukti į savo racioną. Paruoškime keptus žiedinius kopūstus.
Kalafiorų tešloje ingredientai:
- Žiediniai kopūstai – 900 g;
- druskos – šaukštelis;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- džiūvėsėlių – 4 valg;
- graikiško jogurto – 4 valg;
- česnako – 2 skiltelės;
- druskos – ½ šaukštelio.
Žiedinių kopūstų tešloje paruošimas:
Žiedinį kopūstą padalykite į mažus žiedynus. Puode užvirinkite vandenį, pasūdykite ir sudėkite žiedynus. Virkite 5 minutes ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite džiūvėsėlius ir gerai išmaišykite. Jei mišinys per skystas, įberkite dar šaukštą džiūvėsėlių
. Sudėkite žiedynus į atskirą dubenį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną žiedyną panardinkite į tešlą ir kepkite iš visų pusių, kol apskrus.


Į graikišką jogurtą per spaudyklę perbraukiame česnako skilteles, išmaišome.

Dėl to gauname puikų žiedinių kopūstų užkandį.

Graikišką jogurtą recepte galima pakeisti grietine.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


