Sekite mus Facebook'e!
Jie bus ne tik traškūs, bet ir kuo puresni, o skonis jus nepaprastai pradžiugins.
Taigi, pradėkime gaminti!
Pirmiausia reikia ištirpinti sviestą ir jį atvėsinti, tada įmušti kiaušinį ir išplakti, kaip ir klasikiniu būdu.
Atskirai persijokite miltus ir sumaišykite juos su druska. Į visa tai įpilama verdančio vandens, kad gautųsi vienalytė masė.
Maišymas atliekamas su kiaušinių ir sviesto pagrindu pagaminta mase, visa tai turi būti minkoma.
Toliau reikia imti tešlą, ją uždengti ir palikti 30–40 minučių. Malta mėsa gaminama iš kiaulienos, ji būtinai sumaišoma su svogūnais, druska ir pipirais. Kalbant apie prieskonius, jie dedami griežtai pagal skonį. Tą patį galima pasakyti ir apie žalumynus.
Tešla padalinama į gabalėlius, kurių kiekvienas iškočiojamas taip, kad susidarytų plokščias pyragas. Ant vienos pusės dedama malta mėsa, kuri uždengiama kita tešlos puse. Kraštai turi būti suspausti.
Tada saulėgrąžų aliejų reikia įkaitinti, jame kepami čeburekai ir dedami ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų visą aliejaus likučius. Paruošimas labai paprastas ir neužima daug laiko. Beje, įdarus galima rinktis įvairius.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
