Sekite mus Facebook'e!
Kalkės jūsų virdulyje susidaro dėl mineralų, ypač kalcio ir magnio, kaupimosi vandenyje. Dėl to jūsų virdulys tampa mažiau efektyvus ir ilgiau užverda, o tai gali turėti įtakos jūsų energijos suvartojimui. Kalkės taip pat gali pakeisti vandens skonį ir sutrumpinti jo naudojimo laiką.
Greitai ir be nereikalingų išlaidų galite atsikratyti kalkių. Kaip nukalkinti virdulį namuose naudojant paprastas ir prieinamas priemones

Kaip nukalkinti elektrinį virdulį citrinos rūgštimi – patarimai
10–15 gramų citrinos rūgšties reikia ištirpinti šaltame vandenyje (1 litre). Ištirpus kristalams, įjunkite virdulį, kol jis visiškai užvirs. Tada palaukite 30 minučių ir galėsite nupilti vandenį.
Norint atsikratyti citrinos rūgšties kvapo ir visiškai išvalyti virdulį, reikėtų dar kelis kartus užvirinti vandenį ir jį nupilti.
Kaip nukalkinti elektrinį virdulį su kepimo soda – receptas
Tokiu atveju pirmiausia reikia užvirinti virdulį ir tik tada įpilti kepimo sodą. Vienam litrui vandens reikės trijų arbatinių šaukštelių kepimo sodos. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Po to vėl užvirinkite vandenį ir kruopščiai nuplaukite virdulį. Šis metodas leis nukalkinti ne tik elektrinį virdulį, bet ir įprastą metalinį.

Kaip valyti virdulį su actu – močiutės metodas
Norint išvalyti virdulį actu, reikia sumaišyti 100 ml tirpalo su litru vandens. Geriau įlašinti lašelį indų ploviklio, kad išnyktų nemalonus kvapas. Viską gerai išmaišykite ir supilkite mišinį į virdulį.
Tada užvirinkite šį mišinį ir palikite virdulį, kol jis visiškai atvės. Jums taip pat reikės kempinių, kad idealiai nuvalytumėte virdulį nuo kalkių. Baigę šį etapą, kruopščiai nuplaukite virdulį po tekančiu vandeniu. Pakartokite šį veiksmą 2–3 kartus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
