Sekite mus Facebook'e!
Tikriausiai dauguma mūsų mėgstame saldumynus. Juk kaip malonu gerti arbatą su pyrago ar pyragaičio gabalėliu. Tačiau ne visi nori gaišti brangų laiką gamindami desertus.
Ką daryti, jei norite pasilepinti naminiais saldumynais? Tokiu atveju geriau rinktis lengvas ir paprastas idėjas be kepimo. Pavyzdžiui, šis išskirtinis zefyrų pyragas tapo dažnu svečiu ant mūsų stalo. Būtent dėl neįprasto skonio ir lengvo paruošimo jį taip mėgsta mūsų namiškiai.

Sudedamosios dalys:
0,5 kg – zefyrai;
200 g – bet kokie riešutai;
200 g – bet kokie sviestiniai sausainiai;
2 vnt. – skardinė kondensuoto pieno;
3 vnt. – bananai;
300 g – sviesto 82,5 %.

Paruošimas:
Kiekvieną zefyrų puselę perpjaukite išilgai pusiau, kad iš vieno gabalėlio gautumėte keturis. Smulkiai supjaustykite sausainius ir riešutus. Šią užduotį palengvins trintuvas. Grietinėlę rinkitės savo nuožiūra, kaip papildomą variantą – išplakite kondensuotą pieną ir sviestą.
Perpjaukite bananą, tada paimkite formą su nuimamais šonais. Jei tokio neturite, uždenkite įprasto dubens dugną maišeliu ir sudėkite desertą, pakaitomis įdėdami zefyrą – grietinėlę – riešutus – bananą.

Įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms. Išimkite gatavą pyragą iš formos arba išverskite jį iš dubens. Papuoškite pagal pageidavimą ir mėgaukitės subtiliu desertu.
Mėgaukitės savo arbata!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
