Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaimiško stiliaus bulvės orkaitėje laikomos vienu skaniausių patiekalų bet kokiai progai.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Puikiai tinka iškyloms (patogiai galima sudėti į konteinerį) ir šventiniam stalui.

Ingredientai

  • aštuoni šimtai gramų bulvių;
  • šešiasdešimt mililitrų augalinio aliejaus;
  • vienas arbatinis šaukštelis Provanso žolelių mišinio;
  • pusantro arbatinio šaukštelio džiovinto baziliko ;
  • penkios skiltelės česnako ;
  • ketvirtadalis arbatinio šaukštelio malto čili pipiro;
  • pusė arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • druskos pagal savo skonį.

Paruošimas :

1. Šiam patiekalui geriau naudoti bulves su mažesniu krakmolo kiekiu, tada gatavi gabalėliai bus sveiki ir gražūs. Jaunos bulvės puikiai tinka.

2. Bulvių lupti nereikia, todėl kruopščiai jas nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvalykite šepečiu. Neturėtų būti jokių nešvarumų.

3. Bulves supjaustykite lygiomis dalimis, sudėkite į indą ir pabarstykite prieskoniais bei druska. Prieskonius galite reguliuoti pagal savo skonį. Jei nemėgstate aštrių patiekalų, recepte galite sumažinti naudojamų pipirų kiekį.

4. Bulves apšlakstykite augaliniu aliejumi – susidarys graži auksinė plutelė. Nulupkite česnaką ir išspauskite jį per česnakų spaustuką. Sudėkite ant bulvių.

5. Bulves atsargiai ir labai kruopščiai sumaišykite. Tai labai svarbu! Kiekvieną riekelę reikia patepti aliejumi ir apibarstyti prieskoniais. Kad būtų lengviau, bulves galite sudėti į maistinį plastikinį maišelį, užrišti jį ir tris ar keturis kartus permesti iš vienos rankos į kitą. Paprasta ir lengva.

Rekomenduojame:  3 litrų talpos stiklainyje troškintos cukinijos. Traškios cukinijos kaip agurkai žiemai: tiesiog užpilkite šaltu vandeniu

6. Būtinai ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių. Ant viršaus sudėkite bulves, jų odelė turi būti apačioje, ir subadykite viršų šakute.

7. Tai turėtų užtrukti apie  30 min. —  40 min. Prieš dedant kepimo skardą į orkaitę, ją reikia įkaitinti iki dviejų šimtų laipsnių.

8. Nepaprastos bulvės paruoštos! Jos gaunasi labai skanios ir aromatingos, prie jų puikiai dera grietinės padažas ir bet kokia forma sūdyta žuvis. Skanaus!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.