Sekite mus Facebook'e!
Skanus ir sotus patiekalas iš kiaulienos ir daržovių. Jis paruošiamas paprastai ir greitai, juo galima pamaitinti visą šeimą be priedų.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
Reikės: kiaulienos, 500 g;
svogūno, 1 vnt;
bulvės, 800 g;
morkos, 1 vnt;
česnakas, 3 skiltelės;
druska, pipirai, paprika, ciberžolė.
Gaminimo procesas
Kiaulieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite augaliniame aliejuje.
Pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite svogūnų ir morkų kubelius, išmaišykite ir troškinkite, kol bus paruošta.
Patarimas: įberkite prieskonių, kuriuos visada naudojate mėsos patiekalams.
Kai viskas bus beveik paruošta, supilkite verdantį vandenį ir troškinkite po dangčiu 40 min. ant silpnos ugnies.
Tešlai sumaišykite kiaušinį, vandenį, augalinį aliejų, druską,
palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite elastingą tešlą
.
Uždenkite ją ir palikite 15 minučių.
Tešlai sutepti galite sumaišyti džiovintą česnaką su augaliniu aliejumi ir paprika
. Į mėsą sudėkite bulvių gabalėlius, įpilkite daugiau vandens, kad viskas apsemtų, ir troškinkite
. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, patepkite česnakų mišiniu ir suvyniokite
. Supjaustykite gabalėliais ir įmeskite į mėsą su bulvėmis
.

Virkite, kol tešla bus paruošta, ir patiekite apibarstę smulkintomis žolelėmis.

Labai skanus patiekalas, į kurį pagal savo skonį galite pridėti įvairių produktų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


