Sekite mus Facebook'e!
Bulvė yra daržovė, kurioje gausu krakmolo. Kai kurie mitybos specialistai klaidingai laiko bulves nenaudingomis daržovėmis. Galima išgirsti argumentų, kad bulvės yra kenksmingų medžiagų, kurios negali būti naudingos žmogui, šaltinis.
Tačiau daugelis žmonių pamiršta, kad bulvėse gausu aminorūgščių
.
Ir ne paprastų, o retų. Bulvės turi vitamino C ir vitamino B.
Kartu su kitomis daržovėmis bulvės tampa naudingesnės. Daržovė turi tokių mikroelementų kaip fosforas, cinkas ir silicis
. Paruoškime šiltą, sotų apkepą iš bulvių
.
Bulvių apkepo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: svogūnas – 1 vnt;
- Pomidoras – 1 vnt;
- Saldžioji paprika – 1/2 vnt;
- Virtos vištienos filė – 3 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- pomidorų pasta – 300 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- raudonėlis – 1 šaukštelis;
- Paprikos – 1 šaukštelis;
- Kreminis sūris – 100 g;
- Bulvės – 1 kg;
Padažo ingredientai:
- Grietinėlė – 200 ml;
- grietinėlės sūris – 300 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Sūris – 150 g.
Bulvių apkepo paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną, porą minučių pakepinkite keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi. Panašiai supjaustykite pomidorą, pakepinkite su svogūnu 2 min.
Nulupkite saldžiosios paprikos vidų, supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite papriką prie pomidorų ir svogūnų, kepkite 3 minutes.
Virtą vištienos filė padalykite į skaidulas
. Sudėkite mėsą į keptuvę su daržovėmis ir kepkite 5 minutes. Smulkiai supjaustykite česnaką, sudėkite į mėsą ir daržoves, pakepinkite minutę.
Į mėsą sudėkite pomidorų pastą, druską, raudonėlį, papriką ir grietinėlės sūrį, išmaišykite. Kepkite ingredientus 3 minutes.
Nulupkite bulves, supjaustykite nedidelėmis apvaliomis plokštelėmis. Sudėkite bulves į puodą su pasūdytu vandeniu, užvirus virkite 10 minučių.
Padažui sumaišykite grietinėlę ir kreminį sūrį, įberkite druskos. Į kepimo formą supilkite ¼ padažo, paskirstykite jį ant dugno. Ant šio sluoksnio uždenkite ⅓ bulvių.
Ant bulvių sluoksnio sudėkite ½ mėsos įdaro, ant jo užtepkite ⅓ padažo. Ant viršaus taip pat išdėliokite bulvių plokšteles – ½ dalį.
Taip surinkite bulvių, mėsos įdaro ir padažo sluoksnius. Viršutinį sluoksnį išklokite bulvėmis, užpilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Patiekalą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Rezultatas – turime skanų ir aromatingą patiekalą vakarienei. Tai ir pagrindinis patiekalas, ir garnyras vienoje lėkštėje.
