Sekite mus Facebook'e!
Daugelis iš jūsų galbūt jau perjungėte langus į „žiemos“ režimą, bet vis tiek manau, kad verta pasidalyti savo metodu, kaip „apšiltinti“ langus – arba, tiksliau, dvigubo stiklo langus.
Be pačių stiklo paketų reguliavimo, yra dar keletas dalykų, kuriuos galite padaryti, kad žymiai apšiltintumėte kambarį atlikdami paprastus langų pakeitimus.
Taigi, patarimas Nr. 1
Langų sandarikliai netarnauja amžinai. Jie išdžiūsta, ir nesvarbu, kaip stipriai užveržtumėte lango užraktą, šaltis vis tiek skverbiasi į mūsų namus.
Patikrinkite tarpinės būklę ir, jei ji patenkinama, sutepkite ją WD-40 arba (jei nenorite tepti) periodiškai nuplaukite švariu vandeniu. Jei yra įtrūkimų ar sulenkimų , ją reikia pakeisti . Laimei, jos yra nebrangios.
2 patarimas
Daugelis žmonių arba nekreipia dėmesio, arba tiesiog ignoruoja specialius vėdinimo tarpus, kurie dabar yra daugelyje dvigubo stiklo langų.
Jie ne visada tinkamos kokybės, ir nesvarbu, ar juos uždarote, ar atidarote, jie nėra svarbūs. Jie dažnai sulūžta (dėl laiko ir temperatūros pokyčių).
Jei neturite brangių langų, patariu nuimti šią konstrukciją nuo lango viršaus ir jos vietoje įklijuoti sandariklį.
3 patarimas
Lango užrakinimo mechanizmo nustatymas į „žiemos režimą“ – kuris iš tikrųjų nėra žiemos režimas, ir nėra ir vasaros režimo – yra tiesiog aparatinės įrangos reguliavimas . Šis reguliavimas vienaip ar kitaip yra visuose tokiuose languose.
Jei jaučiate, kad langas praleidžia vandenį, atidarykite jį ir pakeiskite ekscentriko padėtį taip, kad uždarant langą būtų galima stipriau prispausti.
Kaip matote, tai nėra itin sunku; kiekvienas gali su tuo susitvarkyti. Nors ekscentrikai būna įvairių formų, idėja ta pati.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


