Sekite mus Facebook'e!
Pupelės yra vertingas ankštinių augalų atstovas, turtingas vitaminų C ir B grupės vitaminų. Be to, jose yra daug mikroelementų. Todėl svarbu šį produktą įtraukti į savo mitybos racioną. Daugelis norėtų tai padaryti, tačiau negali. Juos erzina ilgas pupelių virimas. Jas reikia mirkyti per naktį, o tada dar troškinti ant viryklės pusantros ar dvi valandas. Ne kiekviena namų šeimininkė turi tam laiko.

Tačiau šį procesą nesunku pagreitinti. Pakanka vandenį sumaišyti su soda ir gautu skysčiu užpilti sėklas per naktį. Iš esmės naktį laikyti šaldytuve nereikės, jei naudosite verdantį vandenį. Paėmę ¼ šaukštelio sodos, užpylę ją karštu vandeniu, galite palaukti vos dvi valandas ir užvirinti. Verdantį vandenį ir pupeles reikia imti santykiu 1:4.

Pasibaigus laikui, vandenį reikia nusunkti, pupeles kruopščiai nuplauti ir galima virti. Paruoštas produktas taps greitesnis. Visa esmė ta, kad soda suminkština tankų pupelių apvalkalą. Tai jokiu būdu neturės įtakos patiekalo skoniui.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
