Sekite mus Facebook'e!
Kaip dažnai susiduriate su tokia problema, kaip iš pyragų išbėgusi nacha
? Žinoma, galite nustoti kepti tešlą su uogiene ar varške, kad niekas neišbėgtų, bet juk saldūs pyragai labai mėgstami kiekvienoje šeimoje.
Ideali išeitis iš situacijos, kai norite paruošti tokį įdarą iš uogų, uogienės ar želė, yra naudoti tirštiklį.
Puikiai tinka krakmolas, manų kruopos, avižų dribsniai
.
Šių priedų dedama ne daugiau kaip 1 valgomasis šaukštas 500 g įdaro, kad nepasikeistų skonis.
Uogas tiesiog sumaišome su krakmolu, bet uogienę geriau 1 minutę pavirti ir palikti, kad sustingtų.
Šaldytas uogas pirmiausia atitirpiname, leidžiame nuvarvėti skysčiui ir tada sumaišome su tirštikliais
.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


