Sekite mus Facebook'e!
„Olivier” NVS šalyse laikoma klasikinėmis Naujųjų metų šventės salotomis. Tačiau šių salotų istorija gana neįprasta. Yra tikimybė, kad Olivjė salotas žmonės išrado nuo nulio
. Faktas tas, kad prancūzų kilmės virėjas nusinešė originaliųjų Olivjė salotų receptą į kapus. Galbūt visų tų ingredientų, kuriuos mes dedame į salotas, originale nebuvo.
Deja, iš prancūziškų šaknų turinčio maskviečio Lucieno Olivjė (Lucien Olivier) apie Olivjė salotas nesužinosime. Šios salotos buvo sukurtos XVII a., o atgimė XX a.
Ar turėtume liūdėti dėl originalaus Olivjė recepto praradimo? Sprendžiant iš šiuolaikinių salotų populiarumo – vargu. Papasakosime, kaip pasigaminti „Olivier” naujai.
Olivier ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- sūris – 200 g;
- bulvės – 200 g;
- morkos – 200 g;
- marinuotų agurkų – 200 g;
- konservuotų žirnelių – 120 g;
- česnako – 2 skiltelės;
- majonezo – 3 šaukštai. litrai;
- krapų – 10 g;
- petražolių – 10 g.
Olivjė paruošimas:
Supjaustykite sūrį mažais kubeliais, suberkite į gilų dubenį. Išpilkite skystį iš po konservuotų žirnelių, supilkite jį į sūrį
. Marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais kaip sūrį. Iš agurkų šiek tiek išspauskite skystį, sudėkite jį prie sūrio ir žirnelių
. Iš anksto išvirkite kietai virtus kiaušinius, 15-20 min. virkite morkas ir bulves.
Nuluptas
morkas ir bulves
supjaustykite mažais kubeliais. Nuluptus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais ir kartu su daržovėmis sudėkite į dubenį su sūriu, žirneliais ir agurkais. Į salotas sutarkuokite česnako skilteles
. Krapus ir petražoles smulkiai supjaustykite ir kartu su druska įberkite į salotas. Užpilkite Olivier majonezu ir gerai išmaišykite.

Salotoms papuošti galite panaudoti sūrio gabalėlį ir šiek tiek žalumynų.

Dėl sūrio salotos gaunasi švelnesnės.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


