Sekite mus Facebook'e!
Rassolnik žinomas nuo SSRS laikų. Gamindamos šią sriubą šeimininkės dažnai naudoja marinuotus agurkus ir pipirų grūdelius. Mūsų naujajame recepte taip pat naudojami šie produktai, tačiau sriuba vis tiek skiriasi nuo klasikinės rassolnik. Tai kaip tik tas atvejis, kai galima išbandyti kažką naujo ir panaudoti produktus, kurie jau nugulė lentynose.
Gaminkite kartu su mumis!
Ingredients:
- Maltos mėsos – 500 g;
- perlovka – 250 ml;
- bulvės – 4 vnt;
- svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- marinuotų agurkų – 3 vnt;
- pomidorų pasta – 3 šaukštai;
- apyniai-suneli – 1 šaukštelis;
- džiovintų bazilikų – 0,5 šaukštelio;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- sviesto – 20 g;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
Sriubos paruošimas:
Sviestą ištirpinkite puode, supilkite perlines kruopas ir kepkite 10 min. Įpilkite 750 ml vandens ir druskos. Virkite po uždaru dangčiu 25-30 min.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite faršą ir kepkite dar 10-15 minučių. Marinuotus agurkus supjaustykite kubeliais ir suberkite į keptuvę. Sudėkite pomidorų pastą, hopli-suneli, druską ir džiovintus bazilikus. Išmaišykite ir troškinkite 2 min.
Bulves supjaustykite kubeliais ir išvirkite. Sudėkite bulves, perlines kruopas ir mėsos kepsnius. Stebėkite sultinio kiekį, kuo jo mažiau, tuo tirštesnė košė. Uždengę dangtį virkite sriubą dar 3 minutes.
Sriuba paruošta! Gero apetito.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
