Sekite mus Facebook'e!
Kotletų istorija prasidėjo viduramžių Europoje, kur jie buvo laikomi karštu mėsos patiekalu. Iš pradžių žodis „kotletas” reiškė mėsos gabalą su kaulu.
NVS šalyse kotletai atsirado XVIII a. ir iš pradžių buvo ruošiami iš maltos jautienos. XIX a. išpopuliarėjo kapoti kotletai, kurie buvo ruošiami iš įvairių ingredientų: mėsos, žuvies, daržovių ir net iš pasenusios duonos. XX a. kotletai tapo vienu iš labiausiai perkamų patiekalų buvusios SSRS šalyse. Dabar kotletai ruošiami ne tik iš mėsos, bet ir iš daržovių, grūdų ir kitų produktų.
Papasakosime, kaip pasigaminti šiuolaikinius liesus kotletus.
Liesų kotletų ingredientai:
- Virtos bulvės – 450 g;
- virtos morkos – 50 g;
- virti ryžiai – 200 g;
- svogūnas – 70 g;
- česnako – 1 skiltelė;
- augalinis aliejus – 8 šaukštai. litrai;
- druskos – 2/3 šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- miltų.
Liesų kotletų paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves ir morkas, sumalkite daržoves iki bulvių košės būsenos. Svogūną ir česnaką supjaustykite mažais kubeliais, porą minučių pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje
. Svogūną ir česnaką sudėkite į bulvių košę kartu su virtais ryžiais, išmaišykite.
Mišinį pasūdykite ir pabarstykite pipirais, drėgnomis rankomis formuokite kotletus.
Kiekvieną kotletą pamirkykite miltuose
.
Keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol paruduos.
Iškeptus kotletus galite sudėti ant popierinio rankšluosčio. Taip nuo kotletų nusausėja aliejaus perteklius ir patiekalas įgauna riebų skonį.
