Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Juos gaminu kas antrą dieną: lengvi cukinijų paplotėliai su tobula traškia plutele.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijų apkepai – tai paprastai paruošiamas, bet maistingas patiekalas. Pagrindas – cukinija, į kurią dedama miltų, kiaušinių ir prieskonių.

Išoriškai jie panašūs į įprastas bulvytes, tačiau dėl didelio cukinijų drėgnumo yra švelnesnio skonio ir sultingesnės tekstūros.

Cukinijų paplotėlius galima patiekti įvairiais būdais. Jos tinka šiltos su grietine, česnakiniu padažu ar šviežiomis žolelėmis

, taip pat gali būti patiekiamos šaltos kaip užkandis. Cukinijų apkepai tinka prie mėsos patiekalų, pavyzdžiui, keptos vištienos ar jautienos troškinio, taip pat prie bulvių košės ar lengvų daržovių salotų. Jie gali būti puikus pietų ar vakarienės priedas, paįvairinantis įprastą meniu.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sudedamosios dalys: cukinija – 300 g;
  • Morkos – 1 vnt;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • manų kruopos – 2 šaukštai;
  • miltai – 2 šaukštai;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Mozzarella – 150 g;
  • Džiovinti česnakai;
  • Paprika;
  • Ciberžolė;
  • petražolės;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Cukinijų paplotėlių paruošimas:

Cukinijas sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir palikite 10 min. Tuo pat metu sutarkuokite morkas, sūrį ir susmulkinkite petražoles.

Rekomenduojame:  Per 5 minutes – kalnas skanėstų! Imu sūrį ir gaminu pusryčius.

Iš cukinijų išspauskite skysčio perteklių ir sudėkite prie sūrio ir morkų

.

Į mišinį supilkite manų kruopas, smulkiai sutarkuokite česnako skiltelę, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, papriką, džiovintą česnaką ir ciberžolę

. Mišinį pagal skonį pasūdykite ir gerai išmaišykite

.

Jei mišinys gaunasi šiek tiek skystas, įberkite miltų ir dar kartą išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus ir dėkite nedidelius cukinijų tešlos paplotėlius. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.

Готовлю через день и не надоедает: воздушные оладушки из кабачков с идеальной хрустящей корочкой

Готовлю через день и не надоедает: воздушные оладушки из кабачков с идеальной хрустящей корочкой

Gausite sočius gardžius cukinijų paplotėlius su sūriu. Jei norite, į tešlą taip pat galite įberti sūrio prieskonių, kad pagerintumėte skonį.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 2.5 / 5. Balsų skaičius: 4

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *