Sekite mus Facebook'e!
Kiekvienoje šalyje kotletai gaminami skirtingai. Amerikiečiai mėgsta naudoti tik mėsą, svogūnus ir duoną. Jokių priedų. Mes paprastai naudojame kiaušinius, prieskonius ir miltus, manų kruopas arba džiūvėsėlius. Ši tradicija atkeliavo iš viešojo maitinimo įstaigų, kur iš minimalaus kiekio produktų reikėjo pagaminti kuo daugiau produktų.

Europiečiai įpratę kotletams ruošti naudoti visą mėsos gabalą. Prancūzai patiekalą apdoroja su kaulu, naudodami jį kaip stalo įrankį. Rytuose mėsos patiekalams ruošti taikomas kūrybiškas požiūris. Pabandykime paruošti kotletus pagal jų receptą.
Jiems reikės:
- 600 g maltos mėsos;
- 2 valg. š. vandens;
- 1,5 šaukštelio druskos;
- 2 valg. š. obuolių acto;
- ½ valgomojo šaukštelio geriamosios sodos;
- ½ šaukštelio cukraus;
- 2 šaukšteliai krakmolo;
- ryšulėlis krapų;
- 2 šaukštai grietinės;
- svogūnas;
- 3 skiltelės česnako.
Žingsnis po žingsnio receptas:
Paruoškite maltą mėsą, į ją įberkite druskos, sodos, krakmolo, grietinės ir susmulkinto česnako. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į zefaną. Sandariai suvyniokite, užriškite ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 15 minučių. Prieš atšaldant maltą mėsą būtina suplakti.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Sudėkite į dubenį, pabarstykite cukrumi, druska, actu ir vandeniu. Supjaustykite krapus ir sudėkite į svogūnus. Palikite pastovėti 15 minučių.
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pastatykite ant ugnies. Iš faršo padarykite pailgus kotletus. Dėkite juos į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po porą minučių.
Būtinai patiekite su marinuotais svogūnais. Galite naudoti bet kokį jums patinkantį garnyrą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
