Sekite mus Facebook'e!
Anksčiau pica Italijoje buvo vargšų maistas. Paprastai elgetos ant neraugintos tešlos sluoksnio dėdavo bet kokį įdarą.
Vėliau italų virėjai išmoko apie picą ir pradėjo su
ja
eksperimentuoti
.
Taip atsirado margarita, pepperoni ir daugybė kitų picų rūšių. Amerikiečiai įsimylėjo picą italų ir taip pat pradėjo eksperimentuoti su produktais. Taip atsirado daugelio nemėgstama pica su ananasais ir net su makaronais
. NVS šalyse ruošiamos gardžios naminės picos. Išsikepkime nedidelių picų užkandžiui.
Mini picų ingredientai:
- Šiltas pienas – 150 ml;
- Šiltas vanduo – 150 ml;
- Mielės – 1,5 šaukštelio;
- Druska – 1,5 šaukštelio;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Augalinis aliejus – 90 ml;
- Miltai – 450 g;
- Vištienos filė – 300 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Pomidoras – 1 vnt;
- Saldžioji paprika – ½ vnt;
- Juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio;
- krapai – 2 šaukštai.
Mini picos paruošimas:
Į dubenį supilkite šiltą pieną ir vandenį, supilkite mieles, druską ir cukrų, išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, supilkite 50 ml augalinio aliejaus ir toliau maišykite
. Į mišinį suberkite miltus ir išminkykite elastingą ir šiek tiek lipnią tešlą
.
Uždenkite tešlą po maistine plėvele ir palikite valandai
. Tuo metu vištienos filė ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Panašiai supjaustykite pomidorą ir nuluptą papriką, sumaišykite su svogūnu ir filė
. Į įdarą įberkite druskos, juodųjų pipirų, smulkintų krapų, supilkite augalinį aliejų.
Išminkykite
tešlą ir padalykite ją į 12 vienodų gumuliukų
. Iš gumuliukų suformuokite nedidelius plokščius pyragėlius su duobute. Įdubimus patepkite kečupu, plokštainiukus dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
ir į įdubimus sudėkite įdarą
.
Picas kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, ant įdaro suformuokite sūrio kepurėles.
Taip picą kepkite dar 15 minučių.
Gausite aromatingą naminę picą. Šis receptas yra alternatyva pyragams ir kitoms nuobodžioms bandelėms.
