Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai yra universalus produktas, kurį malonu valgyti bet kuriuo metų laiku ir bet kuriuo paros metu. Sausainiai jau daugelį metų turi paklausą, nes jie puikiai tinka greitam užkandžiui arba sotiems pusryčiams, jei yra užtepti sviestu ar kreminiu sūriu. Statistikų duomenimis, vidutiniškai žmogus per metus suvalgo 10 kg šio skanėsto.
Kad šio skanėsto nereikėtų kasdien pirkti parduotuvėje, nusprendėme pasidalyti greitu ir paprastu sausainių receptu.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 400 g;
- raugo – 10 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- medus – 100 g;
- cukraus – 120 g;
- augalinis aliejus – 100 g.
Riešutų užtepėlės ingredientai:
- Miltai – 40 g;
- sviestas – 40 g;
- riešutai – 100 g;
- cukraus – 60 g.
Papildomi ingredientai:
- Kiaušinio baltymas – vnt.
Biskvito paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir medų. Išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės. Supilti bekvapį augalinį aliejų ir vėl išmaišyti
. Sumaišyti miltus ir kepimo miltelius, persijoti per sietelį
.
Tešlą iš pradžių išminkykite šaukštu, o paskui rankomis. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Norėdami pagaminti riešutų streuselį, graikinius riešutus paskrudinkite ir susmulkinkite blenderiu. Sumaišykite miltus, cukrų ir atvėsusį sviestą ir
sumalkite į trupinius. Suberkite riešutus ir išmaišykite
. Toliau ruoškite sausainius. Nedidelį kiekį tešlos merkite į šakute išplaktus baltymus, o tada į streuselį
. Gabalėlius perkelkite į pergamentu išklotą kepimo skardą
.
Dėkite juos į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 15-20 minučių.
Skanūs, gražūs ir apetitą žadinantys sausainiai paruošti
