Sekite mus Facebook'e!
Kiaušinių, sūrio, kukurūzų ir agurkų salotos – švelnus, gaivus, lengvo, bet sodraus skonio patiekalas. Jame suderinti paprasti, gerai pažįstami ingredientai, ypač dėl tiršto graikiško jogurto padažo
. Švelniai virtų kiaušinių ir minkšto sūrio derinys sukuria kreminį pagrindą, saldūs kukurūzai suteikia akcento, o šviežias agurkas – traškumo ir vėsos. Vietoj įprasto majonezo naudojamas graikiškas jogurtas – dėl jo salotų tekstūra tampa lengvesnė, o skonis – švarus ir natūralus, su malonia rūgštele.
Šios salotos idealiai tinka vasaros pietums, vakarienei ar šventinio stalo užkandžiui: jos maistingos, bet nesunkios, o jų skonis stebėtinai gaivus.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: agurkai – 3 vnt;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- sūris – 70 g;
- krapų – ryšulėlis;
- konservuoti kukurūzai – 3 šaukštai.
Padažo ingredientai:
- Jogurtas 10 % – 3 valgomieji šaukštai;
- juodųjų pipirų;
- druska;
- česnako – 2 skiltelės;
- itališkos žolelės.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite agurkus ir sūrį nedidelėmis plonomis juostelėmis, sudėkite į salotinę. Virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, krapus susmulkinkite ir suberkite į salotas
. Į salotas sudėkite kukurūzus
.
Padažui jogurtą sumaišykite su juodaisiais pipirais, druska ir itališkomis žolelėmis. Į padažą įspauskite česnako skilteles
. Salotas užpilkite padažu ir gerai išmaišykite.
Tai greitos ir lengvos salotos iš paprasčiausių produktų.
