Sekite mus Facebook'e!
Šiandieniniame pasaulyje žinome daugybę įvairių desertų. Tačiau anksčiau žodis „desertas” nereiškė kažko saldaus ir skanaus. Desertas buvo įvairūs vaisių ir daržovių likučiai, kuriuos buvo galima valgyti po pagrindinio valgio.
Viduramžiais į saldumynus buvo žiūrima su išankstiniu nusistatymu
.
Todėl jie nesudarydavo jokių malonumų pagrindinei gyventojų daliai. Visi gardūs kreminiai pyragai ir tortai atsirasdavo tik ant labai kilmingų ir turtingų asmenų stalų.
Šokoladas tais laikais apskritai nebuvo laikomas skanėstu
.
Juo buvo gydoma isterija ir depresija
. Gerai, kad šiais laikais turime kitokį požiūrį į desertus. Dabar galime nuolat gaminti gardžius saldumynus draugams ir šeimai!
Aviečių deserto ingredientai:
- aviečių – 250 g;
- sausainių – 100 g;
- cukraus – 80 g;
- apelsinas – vnt;
- kukurūzų krakmolo – 30 g;
- plakta grietinėlė – 150 ml;
- rikotos – 100 g;
- kakava – 10 g;
- cukraus pudros – 50 g.
Aviečių deserto paruošimas:
Į švarias arba atitirpintas avietes suberkite miltelinį cukrų ir krakmolą, išmaišykite iki vientisos masės. Aviečių mišinį virkite puode ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, nuolat maišydami
. Sudėkite rikotą su cukraus pudra ir kakava, gerai išmaišykite. Į sūrio masę supilkite plaktą grietinėlę ir plakite mikseriu, kol susidarys standžios viršūnėlės
. Išspauskite apelsino sultis ir pamerkite sausainius į skystį. Išmirkytus sausainius sudėkite ant kepimo formos dugno.
Į konditerinį maišelį įdėkite sūrio kremo ir šia mase aptepkite sausainius. Ant sausainių turėtų susidaryti kremo sluoksnis.
Tada užtepkite paruoštos aviečių uogienės sluoksnį.
Jei norite, galite pakartoti visus sluoksnius – sausainių, kremo ir uogienės.
Desertą papuoškite šokolado drožlėmis.
Prieš patiekiant gaminį valandai įdėkite į šaldytuvą.
