Sekite mus Facebook'e!
Nors anksčiau žuvies gaminimas virėjams užimdavo daug laiko, dabar ši problema išspręsta gana paprastai. Žuvies nebereikia ilgai atitirpinti ir ruošti įmantraus padažo. Žuvį galite gaminti ant svogūnų laiškų. Šis tradicinis pakrančių miestelių receptas visada džiugino greičiu ir skoniu, be to,
nebūtina gaminti tik brangią žuvį, pavyzdžiui, lašišą ar tuną
.
Ant svogūnų pagalvės skaniai gaunasi net jūros lydekos ir polakai. Žuvis, turinti minimalų kiekį riebalų ir sulčių, vis tiek gaunasi puikiai.
Esmė ta, kad svogūnas padeda ne tik išsaugoti žuvies viduje esantį skystį, bet ir atiduoda dalį savo sulčių.
Paruoškime keptą jūros lydeką ant svogūnų pagalvės
.
Keptos jūros lydekos ingredientai:
- Žuvis – 2 vnt;
- druskos – 1 šaukštelis;
- džiovintas česnakas – 1/2 šaukštelio;
- raudonėlio – 1 šaukštelis;
- baziliko – 1 šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- alyvuogių aliejaus – 100 ml;
- svogūnas – 3 vnt;
- bulvės – 6 vnt;
- sviestas – 50 g.
Keptos jūros lydekos paruošimas:
Atšildytą ir išvalytą jūros lydeką padalykite į nedidelius gabalėlius, pasūdykite, papipirinkite, pabarstykite džiovintais česnakais, raudonėliais, bazilikais ir
paprikomis
.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite ant kepimo skardos. Svogūną pasūdykite, pabarstykite pipirais ir raudonėliais, sudėkite ant jo marinuotą žuvį ir uždenkite folija.
Bulves virkite 5-6 minutes, kiekvieną jų perpjaukite į dvi dalis ir paviršiuje padarykite įpjovas. Sudėkite bulves ant kepimo skardos, pabarstykite druska ir pipirais, užpilkite augaliniu aliejumi.
Kepkite bulves ir žuvį 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Prieš tai išimkite bulves ir ant kiekvienos užtepkite po gabalėlį sviesto, pasiųskite atgal į orkaitę.
Gaunasi jūros lydekos vakarienė ant svogūnų pagalvės su keptomis bulvėmis. Sotus ir skanus patiekalas kiekvienai dienai.
