Daržovių salotos naudingos organizmui. Apie tai nuolat pasakoja įvairūs mitybos specialistai ir dietologai. Tačiau nuolat valgyti tik sveikas salotas nusibosta. Todėl žmonės ima atsisakyti daržovių salotų ir renkasi kenksmingesnius jų analogus su majonezu
. Daugelio žmonių klaida yra ta, kad jie nuolat ruošia tas pačias salotas. Amžinosios Cezario ir graikiškos salotos atsibosta. Dėl šios priežasties žmonės nusileidžia kenksmingam maistui
. Verta paįvairinti savo naudingų receptų arsenalą naujomis burokėlių salotomis.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: Jaunas kopūstas – 150 g;
- korėjietiškos morkos – 100 g;
- konservuotų žirnelių – 3 valg;
- Virtas burokėlis – 1 vnt;
- krapų – ryšulėlis;
- druskos – žiupsnelis;
- Augalinis aliejus;
- Svogūnas – ½ vnt;
- Verdantis vanduo;
- Actas 9% – 1 šaukštelis.
Burokėlių salotų paruošimas:
Kopūstus smulkiai susmulkinkite ir lengvai suspauskite rankomis. Virtus burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais strypeliais. Į salotinę sudėkite kopūstus, korėjietiškas morkas, konservuotus žirnelius ir burokėlius.
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais
.
Dubenį užpilkite actu, visiškai užpilkite vandeniu ir palikite marinuotis 5-10 min.
Krapus smulkiai
supjaustykite
, supilkite į salotas. Į salotas suberkite marinuotus svogūnus, pasūdykite
. Salotas užpilkite augaliniu aliejumi, išmaišykite. Palikite salotas marinuotis 15 minučių.
Gausite biudžetines ir paprastas salotas su burokėliais.
Tai puikus sveikas patiekalas, kuris paįvairins jūsų užkandžius.