Sekite mus Facebook'e!
Tortas su kakavos kremu – tai desertas, kuriame dera sodrus šokolado skonis, biskvito ar smėlio plutos minkštumas ir malonus kakavos kremo švelnumas. Šis tortas populiarus dėl prieinamų ingredientų ir aiškios gaminimo technologijos: jis gali būti gaminamas pagal klasikinį receptą su sviesto kremu, o lengvesnis variantas – su grietine, grietinėle ar kremu.
Tortas tinka bet kokia proga: gimtadienio vakarėliui, šventiniam stalui, arbatėlei su šeima ar tiesiog jaukiam vakarui. Kakava suteikia kremui būdingą šokolado skonio gilumą, tačiau nepadaro jo pernelyg saldaus.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 150 g;
- miltų – 130 g;
- krakmolo – 30 g;
- raugo – ½ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 50 ml.
Kremo ingredientai:
- Kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- cukraus – 100 g;
- krakmolo – 2 valg;
- vanilino – žiupsnelis;
- pieno – 600 ml;
- kakavos – 2 šaukšteliai;
- sviesto – 150 g.
Glajaus ingredientai:
- Pienas – 200 ml;
- cukraus – 50 g;
- kakava – 40 g;
- sviestas – 20 g.
Tortas su kakavos kremu:
Išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi iki purumo. Į kiaušinių masę persijokite miltus ir krakmolą ir užminkykite tešlą
. Į tešlą suberkite kepimo miltelius ir toliau minkykite, kol tešla taps tiršta ir vientisa. Į tešlą supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir supilkite į pergamentu išklotą
kepimo
skardą
. 20 minučių kepkite sausainį 180 laipsnių temperatūroje. Tuo metu paruoškite kremą: puode sumaišykite kiaušinių trynius su cukrumi ir krakmolu
. Į trynių mišinį supilkite pieną ir vaniliną ir ant vidutinės ugnies pakaitinkite iki tirštumo.
Kai sutirštės, virkite dar 30 sekundžių ir sudėkite į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele. Palikite kremo pagrindą atvėsti šaldytuve
. Biskvitą padalykite į 2 lygias dalis, kiekvieną dalį padalykite skersai į du plonus pyragėlius. Sviestą plakite tol, kol jis pabals, pamažu supilkite kreminį pagrindą
. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir sumontuokite tortą. Pyragaičiams pamirkyti galite naudoti pieną.
Torto šonus taip pat aptepkite kremu. Glajui puode sumaišykite pieną, cukrų ir kakavą ir virkite, kol pienas užvirs. Į mišinį sudėkite sviestą, ištirpinkite jį mišinyje.
Jei norite, į glajų taip pat galite įdėti žemės riešutų. Užpilkite glajumi pyrago paviršių, palikite jį šaldytuve 1 valandai.
Gausite gardų tortą su kakavos kremu ir šokoladiniu glajumi. Tai puikus šventinis desertas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
