Sekite mus Facebook'e!
Tortai visada buvo vienas iš labiausiai aptarinėjamų patiekalų kulinarijoje. Tiesa ta, kad pyragų istorija yra labai specifinė. Sunku suprasti, kaip atsirado pirmieji receptai ir ką po tortu iš tikrųjų vaizdavo praeities žmonės.
Verta paminėti, kad tik Renesanso laikotarpiu tortai įgavo mums pažįstamą išvaizdą. Tuo metu atsirado naujų tortų rūšių, pavyzdžiui, „Sacher”, „Napoleonas” ir „Pavlova”. Tortai pradėti patiekti karališkose puotose ir baliuose
. Papasakosime, kaip patiems paruošti tortą.
Biskvitinio torto „Dovana” ingredientai:
- kiaušiniai – 5 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilės – žiupsnelis;
- cukraus – 150 g;
- miltų – 150 g;
- raugo – ½ šaukštelio.
Sausainiams mirkyti skirti ingredientai:
- Vanduo – 150 g;
- cukraus – 80 g;
- romas – 2 šaukštai.
Grietinėlės ingredientai:
- Kiaušinis – vnt;
- pieno – 160 g;
- cukraus – 160 g;
- sviestas – 250 g;
- romas – 1 valgomasis šaukštas.
„Dovanų” pyrago paruošimas:
Išplakite kiaušinius ir druską mikseriu pusę minutės, kad gautumėte biskvitą. Į kiaušinius supilkite vanilę ir cukrų, toliau plakite iki purios baltos masės.
Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, palaipsniui persijokite į kiaušinių masę. Įmaišant miltus masė neturi nusėsti. Biskvitinę tešlą išminkykite plaktuvu, dirbdami viena kryptimi.
22 cm kepimo formą išklokite pergamentu, reikia uždengti tik dugną. Supilkite tešlą į formas, paskirstydami ją po visą paviršių.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Kepimo metu neatidarykite orkaitės.
Iškepusius sausainius užklijuokite maistine plėvele ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
Į puodą įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite baltymą su tryniu
.
Į puodą supilkite cukrų, išmaišykite ir ištirpinkite kiaušinį. Supilkite pieną, pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite (85 laipsnių) pieno sirupą
. Užvirus sirupą nukelkite nuo ugnies, apie minutę maišykite, supilkite į kitą indą. Uždenkite sirupą maistine plėvele ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Tuo tarpu į puodą suberkite cukrų, supilkite vandenį ir ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų skystyje. Į skystį įpilkite romo, kad gautume impregnantą
. Kol impregnantas atvės, mikseriu išsukite minkštą sviestą. Palaipsniui po porą šaukštų į sviestą įpilkite pieno sirupo.
Tada į kremą supilkite romą, vėl išplakite. Biskvitą padalykite į tris pyragėlius, viršų galima nupjauti. Kiekvieną tortą pamirkykite cukraus sirupe
. Kremą padalykite į tris dalis, juo aptepkite kiekvieną tortą, tortus su kremu sumontuokite į vieną tortą.
Torto šonus aptepkite kremu.
Lengvai paskrudinkite riešutus, didžiąją dalį jų susmulkinkite blenderiu. Tortą apibarstykite riešutų trupiniais, o į vidurį sudėkite nesusmulkintus riešutus.
Papuošę tortą riešutais, įdėkite jį porai valandų į šaldytuvą. Torto viršų taip pat galite apibarstyti cukraus pudra.
Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0
