Sekite mus Facebook'e!
Salotos dažnai gali nustebinti savo skonių įvairove. Tai vienas iš nepaprastų kulinarinių patiekalų. Net ir vienos salotos skirtingose interpretacijose turės skirtingas skonio natas. Dažnai skonių skirtumus galima pajusti Olivier salotose. Naminis variantas yra skanesnis nei
pirktas parduotuvėje. Parduotuvėje pirktos salotos nėra geriausias pasirinkimas šventiniam stalui. Faktas tas, kad pirktinės salotos gaminamos iš ne itin derančių ir kokybiškų produktų.
Papasakosime, kaip iš paprastų komponentų galite paruošti salotas bet kokiai šventei.
Užkandžių salotų ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- kumpio – 300 g;
- agurkai – 2 vnt;
- vyšniniai pomidorai – 200 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- grietinės – valgomasis šaukštas.
Užkandžių salotų paruošimas:
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, panašiai supjaustykite agurkus ir kumpį. Supjaustytus kiaušinius, kumpį ir agurkus sudėkite į salotinę
. 4 skiltelėmis supjaustykite vyšninius pomidorus, kiekvieną skiltelę padalykite į dvi dalis. Sudėkite pomidorus į salotas, pasūdykite. Patiekalą apliekite grietine ir gerai išmaišykite.
Vietoj grietinės padažui galite naudoti majonezą – geriausia naminį.
Taip pat rekomenduojama kumpį pakeisti balikėliu arba karbonadu. Papuošimui į salotas dedama kalendros, petražolių arba krapų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
