Sekite mus Facebook'e!
Senovės actekai pirmieji atrado avokado naudą. Jie augino avokado medžius, kad išmaitintų savo šeimas. Ši daržovė taip pat buvo naudojama įvairiems negalavimams gydyti. Actekai avokadą laikė galingu afrodiziaku. Vaisius taip pat gydė įvairius vyrų reprodukcinės sistemos negalavimus.
Šaltiniai teigia, kad ši daržovė leido anksčiau nevaisingiems actekų vyrams kurti šeimas. Avokadas buvo susijęs su apvaisinimo ir gimdymo kultūra, todėl ir kilo jo specifinis pavadinimas.
Pasaulis apie šį vaisių sužinojo Kolumbo dėka. Tačiau didžiausią populiarumą ši daržovė įgijo pirmiausia Vakarų Indijoje.
Dėl žiniasklaidos ir socialinių tinklų avokadai dabar populiaresni Europoje ir mūsų šalyje. Pasigaminkime skanių sumuštinių su šiuo vaisiumi.
Avokado užkandžio ingredientai:
- prancūziška duonelė — vnt.;
- malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
- sviestas – 50 g;
- druska – ½ šaukštelio;
- avokadas – 2 vnt.;
- citrinos sultys – arbatinis šaukštelis;
- raudonasis svogūnas – ½ vnt.;
- kalendra – ryšulėlis;
- česnakas – 3 gvazdikėliai;
- pomidoras – 2 vnt.
Avokado užkandžio gaminimas:
Prancūzišką batoną supjaustykite į 6 mažus gabalėlius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite duoną ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Išimkite avokado kauliuką ir odelę, o minkštimą sutrinkite į tyrę atskirame dubenyje. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o česnaką išspauskite per česnakų spaudę. Abu ingredientus sumaišykite su avokado tyre.
Nulupkite pomidorus, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kvadratėliais. Susmulkinkite kalendrą ir suberkite į tyrę kartu su pomidorais, tada apšlakstykite citrinos sultimis.
Pagardinkite šį mišinį druska ir maltais juodaisiais pipirais. Tyrelę tolygiai paskirstykite ant paruoštos duonos.

Tai tampa įdomiu užkandžiu vegetarams.

Šis patiekalas tinka veganams, jei sviestą pakeisite augaliniu aliejumi.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


