Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jie dings per 1 minutę. Skanus avokado sumuštinio receptas.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Senovės actekai pirmieji atrado avokado naudą. Jie augino avokado medžius, kad išmaitintų savo šeimas. Ši daržovė taip pat buvo naudojama įvairiems negalavimams gydyti. Actekai avokadą laikė galingu afrodiziaku. Vaisius taip pat gydė įvairius vyrų reprodukcinės sistemos negalavimus.

Šaltiniai teigia, kad ši daržovė leido anksčiau nevaisingiems actekų vyrams kurti šeimas. Avokadas buvo susijęs su apvaisinimo ir gimdymo kultūra, todėl ir kilo jo specifinis pavadinimas.

Pasaulis apie šį vaisių sužinojo Kolumbo dėka. Tačiau didžiausią populiarumą ši daržovė įgijo pirmiausia Vakarų Indijoje.

Dėl žiniasklaidos ir socialinių tinklų avokadai dabar populiaresni Europoje ir mūsų šalyje. Pasigaminkime skanių sumuštinių su šiuo vaisiumi.

Avokado užkandžio ingredientai:

  • prancūziška duonelė — vnt.;
  • malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
  • sviestas – 50 g;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • avokadas – 2 vnt.;
  • citrinos sultys – arbatinis šaukštelis;
  • raudonasis svogūnas – ½ vnt.;
  • kalendra – ryšulėlis;
  • česnakas – 3 gvazdikėliai;
  • pomidoras – 2 vnt.

Avokado užkandžio gaminimas:

Prancūzišką batoną supjaustykite į 6 mažus gabalėlius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite duoną ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.

Rekomenduojame:  Marinuoti pomidorai žiemai be acto: patikrintas močiutės receptas, kuris padarys juos traškius ir kvapnius!

Išimkite avokado kauliuką ir odelę, o minkštimą sutrinkite į tyrę atskirame dubenyje. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o česnaką išspauskite per česnakų spaudę. Abu ingredientus sumaišykite su avokado tyre.

Nulupkite pomidorus, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kvadratėliais. Susmulkinkite kalendrą ir suberkite į tyrę kartu su pomidorais, tada apšlakstykite citrinos sultimis.

Pagardinkite šį mišinį druska ir maltais juodaisiais pipirais. Tyrelę tolygiai paskirstykite ant paruoštos duonos.

Tai tampa įdomiu užkandžiu vegetarams.

Šis patiekalas tinka veganams, jei sviestą pakeisite augaliniu aliejumi.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 2.8 / 5. Balsų skaičius: 4

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.