Guliašo sriuba yra sotus ir aromatingas patiekalas, turintis turtingą istoriją ir užimantis ypatingą vietą įvairių tautų, ypač vengrų ir Vidurio Europos, virtuvėse. Pagrindinis guliašo sriubos bruožas – tirštas ir sodrus skonis, todėl ji puikiai tinka pietų stalui, ypač šaltuoju metų laiku.
Guliašo sriubos gaminimas – tai paprastumas ir universalumas
.
Paprastai ji ruošiama iš mėsos sultinio, į kurį dedama įvairių ingredientų.
Guliašo sriuba yra puikus liaudies virtuvės pavyzdys, nes jos receptas gali skirtis priklausomai nuo regiono ir virėjo pageidavimų.
Vieni į ją deda įvairių šakniavaisių, kiti mieliau ją praturtina žolelėmis ir prieskoninėmis žolelėmis. Dėl to kiekvienoje šeimoje ji yra ypatinga ir unikali.
Ingredientai: – Kiaušiniai, kurie iškepti į sultinį, iškepti į sultinį, iškeptą į sultinį:
- Svogūnas – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- Morkos – 1 vnt;
- veršiena – 400 g;
- Paprika – 1 valgomasis šaukštas;
- Bulvės – 800 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Juodųjų pipirų žirneliai – 2 vnt;
- pipiriniai žirneliai – 2 vnt;
- mairūnas – 1 šaukštelis;
- česnakas – 1/2 šaukštelio;
- lauro lapai – 1 vnt;
- Pomidorai – 1 vnt;
- Džiovinti krapai – 1 šaukštelis.
Guliašo sriubos paruošimas:
Supjaustykite svogūnus ir morkas mažais kubeliais. Į puodą supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite iš pradžių svogūnus, tada morkas, kol suminkštės.
Mėsą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą prie svogūnų ir morkų
.
Apkepkite mėsą ir daržoves, suberkite papriką ir kepkite dar 1 min.
Tada į puodą supilkite verdantį vandenį ir 35 min. troškinkite mėsą ir daržoves uždengę dangčiu. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į sriubą
. Pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų ir kvapiųjų pipirų, mairūno ir česnako. Supilkite į puodą verdantį vandenį, kol visos bulvės bus apsemtos. Virkite sriubą, kol bulvės išvirs
. Pomidorus perpjaukite pusiau ir sutarkuokite stambia tarka, palikdami nepažeistą odelę. Sudėkite tarkuotus pomidorus į sriubą kartu su krapais, išmaišykite ir virkite po dangčiu 5 minutes.
Gausite sotų patiekalą vietoj įprastų barščių ir rassolnik. Tai bus geras būdas paįvairinti pirmuosius pietų patiekalus.