Sekite mus Facebook'e!
Guliašo sriuba yra sotus ir aromatingas patiekalas, turintis turtingą istoriją ir užimantis ypatingą vietą įvairių tautų, ypač vengrų ir Vidurio Europos, virtuvėse. Pagrindinis guliašo sriubos bruožas – tirštas ir sodrus skonis, todėl ji puikiai tinka pietų stalui, ypač šaltuoju metų laiku.
Guliašo sriubos gaminimas – tai paprastumas ir universalumas
.
Paprastai ji ruošiama iš mėsos sultinio, į kurį dedama įvairių ingredientų.
Guliašo sriuba yra puikus liaudies virtuvės pavyzdys, nes jos receptas gali skirtis priklausomai nuo regiono ir virėjo pageidavimų.
Vieni į ją deda įvairių šakniavaisių, kiti mieliau ją praturtina žolelėmis ir prieskoninėmis žolelėmis. Dėl to kiekvienoje šeimoje ji yra ypatinga ir unikali.
Ingredientai: – Kiaušiniai, kurie iškepti į sultinį, iškepti į sultinį, iškeptą į sultinį:
- Svogūnas – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- Morkos – 1 vnt;
- veršiena – 400 g;
- Paprika – 1 valgomasis šaukštas;
- Bulvės – 800 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Juodųjų pipirų žirneliai – 2 vnt;
- pipiriniai žirneliai – 2 vnt;
- mairūnas – 1 šaukštelis;
- česnakas – 1/2 šaukštelio;
- lauro lapai – 1 vnt;
- Pomidorai – 1 vnt;
- Džiovinti krapai – 1 šaukštelis.
Guliašo sriubos paruošimas:
Supjaustykite svogūnus ir morkas mažais kubeliais. Į puodą supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite iš pradžių svogūnus, tada morkas, kol suminkštės.
Mėsą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą prie svogūnų ir morkų
.
Apkepkite mėsą ir daržoves, suberkite papriką ir kepkite dar 1 min.
Tada į puodą supilkite verdantį vandenį ir 35 min. troškinkite mėsą ir daržoves uždengę dangčiu. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į sriubą
. Pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų ir kvapiųjų pipirų, mairūno ir česnako. Supilkite į puodą verdantį vandenį, kol visos bulvės bus apsemtos. Virkite sriubą, kol bulvės išvirs
. Pomidorus perpjaukite pusiau ir sutarkuokite stambia tarka, palikdami nepažeistą odelę. Sudėkite tarkuotus pomidorus į sriubą kartu su krapais, išmaišykite ir virkite po dangčiu 5 minutes.
Gausite sotų patiekalą vietoj įprastų barščių ir rassolnik. Tai bus geras būdas paįvairinti pirmuosius pietų patiekalus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
