Sekite mus Facebook'e!
Sultingos žuvies gaminimas daugeliui virėjų nėra lengva užduotis. Iš tiesų sausą jūros lydeką ar polaką sunku padaryti sultingą ir minkštą. Veikia daug veiksnių, kurie neleidžia galiausiai gauti skanios ir ne guminės žuvies. Tačiau patyrę virėjai turi savo paslapčių, kaip paruošti žuvį, net jei ji ir ryja tapti sausa ir neskani.
Jei naudositės šiomis taisyklėmis, jūsų žuvis taip pat nustos būti sausa, nesvarbu, ar tai būtų putassu, ar lydekos.
Žuvies marinatas
Kad žuvis būtų sultinga, padės paprastas marinatas iš druskos, cukraus ir vandens. Svarbu tai, kad šie komponentai sulaiko drėgmę žuvies skaidulose. Cukrus žuvies odą padaro tankesnę ir neišskiria drėgmės. Baltymai sąveikaudami su druska sukelia cheminius procesus, kurių metu drėgmė neišsiskiria iš žuvies.
500 ml vandens marinatui reikėtų atskiesti šaukštelį druskos ir tiek pat cukraus. Į gautą marinatą žuvį 10-15 min. panardiname. Svarbu, kad žuvis prieš tai būtų nuvalyta ir nuplauta.
Marinatą galima pasigaminti ir pieno pagrindu, taip žuvis atsikratys nemalonaus kvapo. Marinatui nenaudokite citrinų sulčių, nes rūgštis sukrečia baltymus. Žuvį citrinos sultimis reikėtų apšlakstyti tik prieš kepant ar skrudinant.
Popierius ir folija
Folija arba pergamentas padės žuviai suteikti sultingumo. Tereikia žuvį suvynioti į foliją arba pergamentą ir pradėti kepti arba kepti. Pergamento viduje žuvis bus ne tik kepama ar kepama, bet ir troškinama.
Prieš tai pergamentą arba foliją paprasčiausiai patepkite augaliniu aliejumi.
Įpjovos ant žuvies
Įpjovos ant visos žuvies padės išspręsti daugybę problemų kepant ar skrudinant. Jos padeda žuviai geriau marinuotis ir išlaikyti formą, nesideformuoja, suminkština kaulus, išlaiko sultingumą ir padeda ją gražiai supjaustyti patiekiant. Kaip matote, pliusų ir įpjovų yra pakankamai,
tačiau ant visos žuvies įpjovos daromos iš abiejų pusių, o ant filė – tik iš vienos pusės. Įpjovos turi būti negilios ir įstrižos
. Rezultatas gali būti skani ir sultinga žuvis, net jei tai būtų jūros lydekos, putasai ir polakai.
Laikykitės taisyklių – marinuokite, nepamirškite įpjovų ir folijos.
