Sekite mus Facebook'e!
Šiemet turiu daug cukinijų. Derlius nuostabus. Jau daug ruošiausi žiemai, nes šią daržovę mėgsta visi šeimos nariai. Neseniai sugalvojau cukinijų įdėti į kotletus, visus nustebino neįprastas jų skonis. Dabar visą vasarą darysiu tik tokius kotletus. Patarimas visiems!
Produktų paruošimas
Cukiniją imkite jauną, su plona odele, todėl nevalykite. Ją sutarkuoju stambia tarka ir sudedu į faršą
, bet prieš tai nuspaudžiu sulčių perteklių, kad kotletai nebūtų vandeningi. Svogūną supjaustau kubeliais, taip pat įdedu perspaustą česnaką
. krapus labai smulkiai
supjaustau
ir taip pat siunčiu į mėsos mišinį. Įmušu kiaušinį.
Tada įberiu vištienos prieskonių ir džiūvėsėlių
.
Išmaišau šaukštu ir palieku 10 minučių, kad mėsa prisigertų prieskonių ir žolelių aromatų.
Indą, kuriame yra maltinukai, geriau uždengti dangčiu
.
Dabar įkaitintoje keptuvėje kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, 2 minutes. Leiskite mėsai paruduoti. Iškeptus kotletus sudėkite į keptuvę, įpilkite 100 ml vandens ir aliejaus.
Troškinkite, kol išvirs, ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
Produktai kotletams:
- 700 g maltos vištienos;
- viena nedidelė cukinija;
- 1 svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- 3 skiltelės česnako;
- 2 šaukštai džiūvėsėlių;
- 1 šaukštelis prieskonių;
- pipirų, druskos, žolelių;
- 2 šaukšteliai sviesto.
Kotletai ne tik skanūs, bet ir gražiai supjaustyti.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
