Pica – vienas populiariausių patiekalų pasaulyje, kilęs iš saulėtosios Italijos. Tai apvali plokščia duona iš mielinės tešlos su įvairiais įdarais, iškepta iki auksinės plutos.
Pica – ne tik maistas, bet ir tikras jaukumo, draugiškų susitikimų ir šeimyninių vakarienių simbolis
.
Dėl savo universalumo šis patiekalas tinka ir paprastiems pietums, ir šventiniam stalui.
Šiandien visame pasaulyje pica turi daugybę variantų – nuo plonos itališkos picos traškia plutele iki sūrios amerikietiškos picos puriu krašteliu. Tačiau bet kuriuo pavidalu ji išlieka mėgstamiausiu milijonų žmonių skanėstu.
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 180 g;
- vanduo – 135 g;
- mielės – 2 g;
- druska – 3 g;
- alyvuogių aliejaus – 10 g;
- pomidorų padažas;
- mocarelos sūris;
- saliamis;
- parmezano sūris.
Picos paruošimas:
Išmaišykite mieles su druska ir alyvuogių aliejumi šiltame vandenyje, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite tešlą po dangčiu šiltoje vietoje 30 minučių, tada ją išminkykite ir palikite po dangčiu dar pusvalandžiui.
Pabarstykite tešlą miltais ir iškočiokite ją ant stalo rankomis į ploną apskritimą storais šonais. Viršų aptepkite pomidorų padažu ir ant jo užtarkuokite mocarelos. Smulkiai
supjaustykite saliamį ir uždėkite
jį ant
sūrio sluoksnio. Ant saliamio sluoksnio užberkite parmezano.
Picą kepkite 230 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių.
Iš paprastų produktų gausite paprastą picą. Tai geras būdas nustebinti šeimą ir draugus skaniu patiekalu.